Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bokros: Meg kell fizetni a fellendülés árát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Magyar Demokrata Fórum (MDF) programjának középpontjában a munkahelyteremtés áll; olyan munkahelyekre van szükség, amelyek nem pusztítják, hanem szaporítják a nemzeti jövedelmet - mondta Bokros Lajos, a párt miniszterelnök-jelöltje Székesfehérváron.

A politikus a párt Fejér megyei választmányának informális ülésén vett részt, amelyet a megyeszékhely belvárosában parkoló MDF-kampánybuszon tartottak. Az ott elhangzottakat kivetítőn keresztül figyelhették az érdeklődők.

A miniszterelnök-jelölt szerint olyan munkahelyekre van szükség, amelyeket a vállalkozói társadalom hoz létre, a piacképes termelésen alapul, tisztességes megélhetést biztosít, adófizetésre képes jövedelmeket tud megalapozni, nem pusztítja, hanem szaporítja a nemzeti jövedelmet.

Gazdasági növekedésre van szükség, ahhoz jó minőségű gazdaságpolitika, jóval kisebb méretű, jóval kisebb hiánnyal és adósságállománnyal küzdő, korszerűbb szerkezetű állam, arányosabb és igazságosabb közteherviselés, valamint a reformok "kritikus tömegének" megvalósítása kell.

Hozzáfűzte: ezek egy része fájdalmas intézkedéseket is jelent, de azt is, hogy az ország elindulhat az egyensúlyőrző, exportvezérelt, beruházások által "fűtött" munkahelyteremtő gazdasági növekedés útján.

"Ezért mondja az MDF, - egyedüliként a magyar pártok közül -, hogy nincs ingyen ebéd, meg kell fizetni a fellendülés árát, most kell befektetni az ország jövőjébe." Szükség van arra, hogy többen fizessenek adót, igazságosabb, arányosabb legyen a közteherviselés - hangsúlyozta a politikus.

Az informális választmányi ülésen, kérdésre válaszolva, emlékeztetett arra, hogy Antall József fogalmazta meg: az MDF szabadelvű, keresztény, konzervatív erő, s ha ebből bármelyiket elveszik, nem lesz teljes a kép.

"A szabadelvűség fontos hozzáadott érték a párt programjához, s ahhoz a pártszövetséghez, amely kezd formálódni, s amely egy új SZDSZ-szel való szövetségkötést jelent" - fogalmazott Bokros Lajos.