Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fábry Sándor a Fidesz miatt sem tesz csomót a nyelvére - hetilapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Heti Válasz interjút közöl Fábry Sándorral, a Figyelő pedig új számában arról ír, hogy Budapesten is visszafogta a pénzhiány az útfelújítások ütemét, az országos helyzet pedig még rosszabb.

A Heti Válasz interjút közöl Fábry Sándorral. A showman a hetilapban ígértet tesz arra, hogy kritikus nyelvére a netán hatalomra kerülő Fidesz miatt sem tesz majd csomót. "Meg kell nyerni a választásokat, aztán azok ellen, akiknek tevékenysége a hatályos törvényekkel - finoman szólva - nem vágott egybe, halkan meg kell tenni a feljelentést...." - nyilatkozta. Az interjút a Heti Válasz új számában olvashatják.

A Figyelő új számában arról ír, hogy Budapesten is visszafogta a pénzhiány az útfelújítások ütemét, az országos helyzet pedig még rosszabb. A főváros 2005-ben indított programja 2010-ig 700 kilométernyi út felújításával, és több helyen az elöregedett közművek cseréjével járt volna. Ez azonban csak részlegesen sikerült. Az indok a szokásos: kevés a pénz. A lap megjegyzi: nem lehet mindent a pénzhiányra fogni; 2008-ban például csak márciusban fogadták el Budapest költségvetését, ezért jókora késéssel írták ki a közbeszerzési pályázatokat. A 2006-os állami támogatásból pedig mintegy félmilliárdot vissza kellett fizetnie a fővárosnak, mert szabálytalanul használták fel a pénzt. A lapnak nyilatkozó szakember úgy véli: az utak helyzete hasonló a BKV buszparkjához: az elmúlt két évtizedben egyikre sem jutott annyi pénz, amennyi ellensúlyozta volna az amortizációt, így tehát a főváros szerinte felélte burkolatban felhalmozott vagyona egy részét.