eur:
393.79
usd:
364.64
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Fábry: "A Showderben alkalomadtán az Orbán-képet is meg fogom tisztogatni"

Kritikus nyelvére a netán hatalomra kerülő Fidesz miatt sem köt majd csomót Fábry Sándor. A showman a Heti Válasznak adott interjúban politikai szexmániásnak nevezi Dávid Ibolyát, a balliberális értelmiségről pedig úgy véli, hogy elmúlt évekbeli tevékenységüket akár a büntetőjog nyelvére is le lehet fordítani.

"Az SZDSZ ezekben a pillanatokban hullik arra a helyre, amelyet a történelem szemétdombján 1994-ben bérelt magának, ám az azóta tartó jellemtelenség-sorozatot megkoronázza még néhány pajzán órával, s ebben remek partnerre is lel a politikai szexmánia terepére tévedt Dávid Ibolyában, akinél afféle kapuzárás előtti politikaerotikai pánikrohamra lehetünk figyelmesek" - fogalmaz Fábry Sándor a holnap standokra kerülő Heti Válaszban.

Az MDF elnöke Fábry szerint "politikaerotikai pánikrohamában bárkivel ágyba bújik, aki esélyt nyújt arra, hogy a következő ciklusban is érje a Nap, amely ugyebár ritkán süt be a börtön ablakába".

Fábrynak megvan a véleménye Retkes Attiláról, az SZDSZ elnökéről is, akire "minden elpazarolt szó méltánytalanság". "A magát mértékadónak gondoló liberális értelmiség is kifarolt mögüle, kiléptek a porrá égett házból, amelyet ők gyújtottak fel, s azt mondták: nincs többé SZDSZ. Ennyi. Nem kívánnak osztozni a felelősségben. Jobb esetben hallgatnak, s ha mégis megszólalnak, legfeljebb odáig jutnak el, hogy: 'Igen, ennyit lopni tényleg nem lehet, de ami jön, az a fasiszta diktatúra, az Armageddon'. Semmit nem tanultak az elmúlt nyolc évben, ugyanolyan lendülettel ekézik a még nem is regnáló másik oldalt, mint a daliás időkben" - mondja.

Semmi boszorkányüldözés

A showman megígérte, hogy ha a Fidesz győz a választáson, a Showderben alkalomadtán az Orbán-képet is meg fogja tisztogatni. Ezzel azonban nem azt kívánja jelezni, mondta, hogy az egyik 19, a másik egy híján 20, hanem azt, hogy nem fog csomót kötni kritikus nyelvére a Fidesz miatt. "Most sem titkolom például, hogy szerintem Várhegyi Attilától már régen el kellett volna köszönniük - a neve támadási felületet nyújt. A választások után pedig a legapróbb fideszes disznóságokat is azonnal meg kell torolni" - tette hozzá.

"Meg kell nyerni a választásokat, aztán azok ellen, akiknek tevékenysége a hatályos törvényekkel - finoman szólva - nem vágott egybe, halkan meg kell tenni a feljelentést. S ha úgy adódik, harag és elfogultság nélkül, flaubert-i szenvtelenséggel kell őket a rács mögé tessékelni. Semmi boszorkányüldözés, személyes bosszú" - tette hozzá.

Fábry szerint nem csupán Gyurcsány Ferenc őszödi beszédét kell lefordítani a büntetőjog nyelvére - ami egyébként nem lenne nehéz, véli, hiszen az felér egy beismerő vallomással -, hanem Esterházy Péter és Nádas Péter Gyurcsány-védő tevékenységét is, "amit úgy hívnak: bűnsegédlet".

A Fidesz pedig megteheti, hogy helyreállítja az emberek sokszorosan megsértett igazságérzetét, abban ugyanis, ami a most a népet elsősorban érdekli - a létért való napi küzdelem, a legatyásodás - úgysem fogja tudni megtenni a csodát, amelyet várnak tőle. "Nem ártana némileg hűteni a rendszert" - fogalmazott.

Hol volt akkor még a Jobbik?

A Heti Válasz kérdezte a showmant a Jobbikról is, emlékeztetve, hogy 2006-ban Morvai Krisztina mellé állt, hozzásegítve őt az országos népszerűséghez, amely a párt sikerének egyik alapja lett.

"Én az ügy mellé álltam - akkoriban a Jobbikról még szó sem volt. Amit Morvai Krisztina a békés megemlékezőket két viperacsapás és fejberúgás közt csak "Fidesz-kutyáknak" becéző rendőrök felelősségre vonásáért tett, tisztességes és fontos volt. Ami azóta történt, az meg a régi tételt igazolja: a női lélek bizony kifürkészhetetlen. De talán ne cseréljük fel az okot az okozattal. Ha a hatalom 2006-ban nem bátorít szemek kilövésére, s ha ezzel nem párosul éveken át tartó prepotens politika, akkor nincs ma sem Magyar Gárda, sem pedig Jobbik."

Nem lesz politikus

Ami a karrierjét illeti, Fábry elmondta: nem tervezi, hogy "segítő szándékból" - a reklámbevétel átvitele miatt - átszerződjön az MTV-hez, amelynek "a nézettsége bizonyos napokon mérhetetlen". Mint mondta, tíz éve tettek egy javaslatot Frei Tamással és Friderikusz Sándorral a köztévének, ám a mai MTV-vel kapcsolatban "egyvalamin érdemes csak gondolkodni: honnan lesz az a temérdek só, amellyel be kell majd hinteni a helyét. Rossz kereskedelmi tévé adófizetői pénzen".

Nem keresték meg semmilyen politikai posztra, mondta. "Ilyen nem történt, és remélem, nem is történik. Én tizenkét év után is várom a Showder felvételének nap-ját, élvezem a mesterségemet. Néhány nyilvános vita alkalmával ráadásul kiderült már, hogy szenvedélyes, olykor szélsőséges alak vagyok, nincs meg bennem az a diplomáciai érzék, amelyre minden politikusnak szüksége van. Nem értem a politika nyelvét. Nem is kívánom megtanulni. Úgyhogy maradok - ha nem is mindig a legnagyobb tisztelettel" - mondta Fábry Sándor a Heti Válasznak adott interjúban.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×