Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bőhm András: Karrierek függtek Mesterházy Ernőtől

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Városházán és az SZDSZ-ben is testidegen volt Mesterházy Ernő Demszky Gábor főpolgármester tanácsadójaként betöltött szerepe - mondta az InfoRádiónak Bőhm András, a Fővárosi Közgyűlés szabad demokrata képviselője. Hozzátette: 2006-tól a közgyűlés gazdasági bizottsága rövid pórázon tarthatta a fővárosi cégek vezetőit.

A Fővárosi Közgyűlés alkalmas volt arra, hogy rövid pórázon tartsa a cégek vezetőit, akik tudták, hogy rövid úton lehet döntéseket hozni. Ezt lehet minősíteni a sajtóban gyakran emlegetett kézi vezérlésnek - mondta az InfoRádiónak Bőhm András.

A Fővárosi Közgyűlés szabad demokrata képviselője hangsúlyozta: nem volt természetes állapot, hogy a szerdán őrizetbe vett Mesterházy Ernő főtanácsadóként részt tudott venni az SZDSZ életében, be tudott avatkozni a döntésekbe, és jelentős befolyása volt a fővárosi választmány átalakításában.

Mint fogalmazott, bizonyos szereplők előmenetele érdekében nem volt mindegy, hogy milyen viszonyt ápoltak Mesterházy Ernővel az előmenetelük érdekében.

Demszky Gábor főtanácsadója a legkomolyabb koalíciós együttműködésről szóló tárgyalásokon is részt vett, sőt több esetben ő maga is személyesen tárgyalt - mondta a szabad demokrata politikus, aki azt kifogásolja, hogy Mesterházy Ernőt - mivel nem volt választott tisztsége - nem lehetett számon kérni vagy felelősségre vonni, épp ezért szerepe testidegen volt a Városháza életében és az SZDSZ működésben.

Hanganyag: Sigmond Árpád