eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Az AB-hez fordul a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat

Az Alkotmánybírósághoz fordul a kereset-kiegészítésüket elvesztő kórházi dolgozók érdekében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat. A helyhatóság fideszes elnöke emlékeztetett: az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács és a kormány megállapodása alapján a közalkalmazottak havi 340 ezer forint bruttó jövedelemhatár alatt februárban és márciusban bruttó 49-49 ezer forintos juttatást kapnak, de az összeg csak a költségvetési intézményként működő szolgáltatók munkavállalóit illeti meg.

Úgy fogalmazott: diszkriminatívnak tartja, hogy a megyei önkormányzat száz százalékos tulajdonában lévő nonprofit egészségügyi holding dolgozói nem jogosultak a pluszpénzre, mert szerinte ugyanazért a munkáért nem egyenlő bérezést tesz lehetővé. Kiss Zoltán, a megyei Egészségügyi Nonprofit Zrt. vezérigazgatója elmondta: átmenetileg összesen 200 millió forintot fordítanak a dolgozók megsegítésére. Hozzátette: azt még vizsgáljuk, hogy a társaság három kórházának 4700 munkavállalója közül hányat érint a jogszabály.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×