eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem ellenőrzi a parkolás a szerződésbontással büntetett cég

A Fővárosi Önkormányzattal kötött szerződés nem rendelkezik a hóeltakarításról, de a Budapest Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) megoldja a problémát; az időjárás miatt a cég szerda 14 órától határozatlan ideig nem ellenőrzi a parkolást - közölte a BÖP.

A Fővárosi Önkormányzat április hatállyal szerdán szerződést bontott a céggel, mert a parkolási társaságok az elmúlt napokban nem takarították el a havat az általuk üzemeltetett parkolóhelyekről.

A BÖP közleményében úgy fogalmaz: a takarítással kapcsolatos jogi helyzet nem egyértelmű, de a társaság "minden erejével a probléma megoldására kíván koncentrálni", ezért egyeztetést folytatnak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel a parkolók megtisztításáról.

A kabinet döntéséről, amelyben felbontják a szerződést, hivatalos értesítést a BÖP egyelőre nem kapott - közölték.

Hangsúlyozták: "a rendkívüli időjárás miatt az ellenőrzési tevékenységet a társaság 14 órától szünetelteti."

Nyári Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója a Főpolgármesteri Kabinet szerdai ülése után az MTI-nek azt mondta: szerződést bont a részben fővárosi tulajdonú Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-vel áprilisi hatállyal a főváros vezetése és kilép a kerületekkel létrehozott parkolási társulásból is.

Mint mondta: a vonatkozó közgyűlési rendelet "világosan fogalmaz": a természetes vagy jogi személy által kizárólagosan vagy rendszeresen használt közterület tisztán tartásáról a használó köteles gondoskodni. Ennek értelmében a járda esetében a háztulajdonos, a parkolóhely esetében a parkolási társaság dolga a hó eltakarítása - fűzte hozzá.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×