Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nem ellenőrzi a parkolás a szerződésbontással büntetett cég

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fővárosi Önkormányzattal kötött szerződés nem rendelkezik a hóeltakarításról, de a Budapest Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) megoldja a problémát; az időjárás miatt a cég szerda 14 órától határozatlan ideig nem ellenőrzi a parkolást - közölte a BÖP.

A Fővárosi Önkormányzat április hatállyal szerdán szerződést bontott a céggel, mert a parkolási társaságok az elmúlt napokban nem takarították el a havat az általuk üzemeltetett parkolóhelyekről.

A BÖP közleményében úgy fogalmaz: a takarítással kapcsolatos jogi helyzet nem egyértelmű, de a társaság "minden erejével a probléma megoldására kíván koncentrálni", ezért egyeztetést folytatnak a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt.-vel a parkolók megtisztításáról.

A kabinet döntéséről, amelyben felbontják a szerződést, hivatalos értesítést a BÖP egyelőre nem kapott - közölték.

Hangsúlyozták: "a rendkívüli időjárás miatt az ellenőrzési tevékenységet a társaság 14 órától szünetelteti."

Nyári Krisztián, a városháza kommunikációs igazgatója a Főpolgármesteri Kabinet szerdai ülése után az MTI-nek azt mondta: szerződést bont a részben fővárosi tulajdonú Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft.-vel áprilisi hatállyal a főváros vezetése és kilép a kerületekkel létrehozott parkolási társulásból is.

Mint mondta: a vonatkozó közgyűlési rendelet "világosan fogalmaz": a természetes vagy jogi személy által kizárólagosan vagy rendszeresen használt közterület tisztán tartásáról a használó köteles gondoskodni. Ennek értelmében a járda esetében a háztulajdonos, a parkolóhely esetében a parkolási társaság dolga a hó eltakarítása - fűzte hozzá.