eur:
392.89
usd:
366.89
bux:
66389.03
2024. április 25. csütörtök Márk

Burány Sándor: A Fidesz kampányeszközzé silányította a bizottsági ülést

Az MSZP budapesti elnöke szerint a Fidesz kampányeszköznek akarta felhasználni az Országgyűlés költségvetési bizottságának tegnapi összehívását. A testület fideszes elnöke, Varga Mihály azért kezdeményezte az ülést, mert pártja szerint 2006-ban az akkori kabinet eltitkolta az államháztartási adatokat. Az eseményre meghívták Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt és Veres János volt pénzügyminisztert is, de ők nem mentek el.

Rendkívüli helyzetben, például árvíz esetén ül össze az Országgyűlés egy-egy bizottsága, az azonban nem rendkívüli helyzet, hogy a Fidesz sajtótájékoztatót tart arról, hogy néhány évvel ezelőtti adatok tekintetében aggályai vannak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Burány Sándor.

A Fidesz azért hívta össze keddre a költségvetési bizottságot, mert úgy véli: 2006-ban a kormány "letiltotta a valós államháztartási adatok közzétételét". Az ülésre meghívták Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt és Veres Jánost volt pénzügyminisztert is, mert a bizottság összehívását kezdeményező Varga Mihály szerint mindketten "szándékosan hazudtak" az ország gazdasági állapotáról. A két politikus nem ment el az ülésre.

Ebből a bizottsági ülésből a Fidesz egy silány kampányeszközt csinált - fogalmazott Burány Sándor, aki hozzátette: az MSZP nem támogatja egy olyan bizottságnak az összehívását, amely nyilvánvalóan kampánycélokat szolgál.

Hangsúlyozta: az elmúlt években nem vezetett jóra, ha a parlamenti vitanapok vagy a bizottsági ülések összehívása előtt egy párt botrányt kiáltott. Ez csak arra alkalmas, hogy az emberek hitét tovább csorbítsa a parlamenttel kapcsolatban - fogalmazott a szocialista politikus.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Nem csak a férfiaknak van helye az autóiparban

Egyre több kutatás mutat rá, hogy az a vállalat, ahol férfi és női vezetők is részt vesznek a vállalatirányításban, üzletileg is sikeresebbek. Emellett számos tanulmány erősíti meg, hogy a vegyes csapatok a vállalat minden szintjén jobb termékeket és szolgáltatásokat fejlesztenek. A Bosch idén tizenegyedik alkalommal, négy helyszínen engedett bepillantást az autóipari innováció és gyártás világába a Lányok Napján. A Bosch maklári telephelyén a tudományok és a technológia iránt érdeklődő fiatalok a járműalkatrész-gyártással ismerkedhettek meg.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×