Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Burány Sándor: A Fidesz kampányeszközzé silányította a bizottsági ülést

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Az MSZP budapesti elnöke szerint a Fidesz kampányeszköznek akarta felhasználni az Országgyűlés költségvetési bizottságának tegnapi összehívását. A testület fideszes elnöke, Varga Mihály azért kezdeményezte az ülést, mert pártja szerint 2006-ban az akkori kabinet eltitkolta az államháztartási adatokat. Az eseményre meghívták Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt és Veres János volt pénzügyminisztert is, de ők nem mentek el.

Rendkívüli helyzetben, például árvíz esetén ül össze az Országgyűlés egy-egy bizottsága, az azonban nem rendkívüli helyzet, hogy a Fidesz sajtótájékoztatót tart arról, hogy néhány évvel ezelőtti adatok tekintetében aggályai vannak - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Burány Sándor.

A Fidesz azért hívta össze keddre a költségvetési bizottságot, mert úgy véli: 2006-ban a kormány "letiltotta a valós államháztartási adatok közzétételét". Az ülésre meghívták Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt és Veres Jánost volt pénzügyminisztert is, mert a bizottság összehívását kezdeményező Varga Mihály szerint mindketten "szándékosan hazudtak" az ország gazdasági állapotáról. A két politikus nem ment el az ülésre.

Ebből a bizottsági ülésből a Fidesz egy silány kampányeszközt csinált - fogalmazott Burány Sándor, aki hozzátette: az MSZP nem támogatja egy olyan bizottságnak az összehívását, amely nyilvánvalóan kampánycélokat szolgál.

Hangsúlyozta: az elmúlt években nem vezetett jóra, ha a parlamenti vitanapok vagy a bizottsági ülések összehívása előtt egy párt botrányt kiáltott. Ez csak arra alkalmas, hogy az emberek hitét tovább csorbítsa a parlamenttel kapcsolatban - fogalmazott a szocialista politikus.

Hanganyag: Exterde Tibor