Mennyi kamatot fizetnek az euró-betétekre? Válassza a legjobbat!

Infostart
2010. február 2. 07:40
Egy euróért jelenleg csak pár forinttal kell kevesebbet adni, mint három hónappal ezelőtt, ennek ellenére - az időközben tapasztalt kilengések láttán - mégsem nevezhető stabilnak az árfolyam. A Pénzcentrum a magyarországi pénzintézetek deviza lekötési lehetőségeit szedte egy csokorba annak érdekében, hogy segítsen a deviza megtakarítással rendelkező olvasóknak a legjobb lehetőség kiválasztásában.

"A forint a december közepéig tartó egyhónapos időszak alatt leértékelődési nyomást szenvedett el, főként a dubaji adósságproblémák fertőző hatása miatt. A befektetők karácsonyhoz közeledve megnyugodtak, és a magasabb kockázatúnak tartott görög államcsőd kapcsán már nem billent meg a forint, megőrizte stabilitását a 270-es szinthez közeli tartományban.

A viszonylag kedvező nemzetközi befektetői hangulatban emiatt a Magyar Nemzeti Bank január végén újabb 25 bázispontos kamatcsökkentést hajtott végre. A további kamatdöntések szintén erősen függnek a nemzetközi kockázatvállalási étvágytól, amely az utóbbi egy hétben jelentős romlást mutat" - értékelte az elmúlt negyedév történéseit Weinhardt Attila, a portfolio.hu elemzője.

Az elmúlt időszakban némileg csökkentek a bankok által az euró betétekre kínált kamatok. Bár január végén néhány akciós lekötési lehetőség megszűnt, az OTP Bank tegnaptól egy új, időben sávos - de kevésbé kedvező - kamatozású (EBKM: 1,44-2,20%) konstrukcióval jelentkezett.

A versenytársak 3,00-3,30 százalék körüli akciós lekötési lehetőségekkel szállnak ringbe az euró-betétekért, a Pénzcentrum összeállításának köszönhetően a hosszabb és a rövidebb időtávon gondolkodó ügyfelek is megtalálják a nekik való ajánlatot.

A teljes összehasonlító táblázatot megtalálja, ha ide kattint!