eur:
392.51
usd:
366.02
bux:
66653.29
2024. április 25. csütörtök Márk

Mráz Ágoston Sámuel: Hagyó lemondása a politikai karrierje végét jelentheti

Hagyó Miklós politikai karrierjének végét jelentené, ha lemond vagy leváltja az MSZP - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet szakmai vezetője. Mráz Ágoston Sámuel politológus szerint az MSZP minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy elhatárolódjon a volt főpolgármester-helyettestől.

A kampány hátralévő két hónapjában a Hagyó-ügy még kellemetlenséget fog okozni a szocialistáknak - mondta az InfoRádiónak a Nézőpont Intézet szakmai vezetője.

Mráz Ágoston Sámuel szerint a kampányra való tekintettel elkerülhetetlen lépés volt, hogy a fővárosi MSZP felkérte Hagyó Miklóst, lépjen vissza a jelöltségtől és mondjon le a fővárosi közgyűlési mandátumáról, különösen a Fidesz pénteki bejelentése után, amellyel megmutatta, milyen szigorú azzal a képviselővel, aki nem követi a párt álláspontját.

A kampányban kérdéseket vethet fel a szocialista politikussal kapcsolatban, hogy jelenleg is országgyűlési képviselő, miközben az MSZP bizalmatlanságot fogalmazott meg vele szemben. Nem lenne a szocialisták érdeke, hogy a februárban összeülő parlamentben Hagyó Miklós mentelmi joga napirendre kerüljön - fejtette ki a politológus.

Hagyó Miklós szívességet tenne, ha önként lemondana a párt kérésének megfelelően, de leváltása vagy önkéntes lemondása a politikai karrierjének is a végét jelentené - vélekedett a Nézőpont Intézet szakmai vezetője.

Mráz Ágoston Sámuel közölte: az MSZP minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy elhatárolódjon a volt főpolgármester-helyettestől, ahogyan Zuschlag Jánostól is, de ha a választók összekötik ezeket a személyeket a szocialistákkal, annak további következményei is lesznek.

Hanganyag: Farkas Dávid

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:18
×
×
×
×