Hagyó jövője a tét a rendkívüli űlésen

InfoRádió / MTI
2010. február 1. 09:17
Megkezdődött az MSZP fővárosi elnökségének rendkívüli ülése, amelyen a távirati iroda információi szerint várhatóan felkérik Hagyó Miklóst, hogy mondjon le egyéni képviselő-jelöltségéről és fővárosi listás helyéről. Burány Sándor, a szocialisták budapesti elnöke azután döntött a testület összehívásáról, hogy tegnap egyeztetett a volt főpolgármester-helyettessel a BKV-ügy miatt kialakult helyzetről.

Korábban az atv.hu arról számolt be, hogy terhelő vallomást tett Hagyó Miklósra, valamint Tóthfalusi Györgyre, a BKV igazgatótanácsának szabad demokrata elnökére Antal Attila, a közlekedési cég hűtlen kezeléssel gyanúsított volt vezérigazgatója és Balogh Zsolt, a BKV volt megbízott vezetője. A portál azt írta: mától már az ügyészség folytatja a BKV végkielégítési ügyeivel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel összefüggő nyomozást; vizsgálják egyebek mellett a közlekedési cég tulajdonosi jogkörét az érintett időszakban gyakorló fővárosi vezetők, köztük Hagyó Miklós felelősségét is.

 Pénteken Demszky Gábor főpolgármester azt mondta: megállapítható Hagyó Miklós politikai felelőssége az ügyben. A BKV-nál tavaly április óta tart a nyomozás. A hatóságok több száz dolgozó végkielégítési ügyét, 70 cég tanácsadói és kommunikációs szerződéseit, valamint a decemberben kirobbant vesztegetési ügyet is vizsgálják.