Sok a baleset a havas, csúszós utakon

Infostart
2010. január 30. 16:08
Több baleset is történt a havas, csúszós utakon országszerte. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: több kamion elakadt, emiatt nem lehet közlekedni Vác és a nógrádi megyehatár között, illetve Parassapuszta felé.

Beluzsárné Belicza Andrea közölte: az M2-es rádi emelkedőjénél megállítják a kamionokat és a teherautókat; a Vác felé közlekedőket tovább engedik, ám a Rétság, illetve Parassapuszta felé tartókat egy pihenőbe terelik.

Hozzátette: a körforgalomtól kezdődő szerpentines emelkedőn több kamion keresztbefordulva vesztegel. Szólt arról is, hogy a Pest megyei utak többsége nehezen járható, néhány helyen 20-25 centiméteres hó nehezíti a forgalmat.

Egy időben hét baleset történt az M3-as autópálya Borsod megyei részén - mondta a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. Egyedné Novodonszki Éva közölte: anyagi káros közlekedési balesetekről érkeznek információk. A megye teljes területéről hasonló típusú baleseteket jelentettek. A legproblémásabb a helyzet az autópályán, illetve Miskolcon és környékén.

A Magyar Közút tájékoztatása szerint jelenleg is helyszínelnek, ezért korlátozásokra kell számítani az M5-ös autópályán, a Szeged felé vezető oldal 144-es kilométerénél, valamint az M1-es autópályán Hegyeshalom felé a 48-as kilométernél.