Antal Attila és Balogh Zsolt terhelő vallomása Hagyóra

InfoRádió / MTI
2010. január 30. 20:47
Sajtóértesülés szerint terhelő vallomást tett Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettesre Antal Attila, a BKV korábbi vezérigazgatója és Balogh Zsolt, a közlekedési társaság volt megbízott vezérigazgatója.

Az atv.hu azt írta: az ügyészség a BKV végkielégítési ügyeivel és a fiktív tanácsadói szerződésekkel összefüggésben vizsgálja a közlekedési cég tulajdonosi jogkörével rendelkező fővárosi vezetők, köztük Hagyó Miklós felelősségét is.

Tegnap Demszky Gábor főpolgármester azt nyilatkozta, hogy megállapítható Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes politikai felelőssége a BKV ügyeivel összefüggésben. Demszky Gábor azt mondta: egyebek mellett a fővárosi közlekedési céget felügyelő politikus javaslatára került a BKV-hoz Horváth Éva, aki - a városvezetéshez érkezett panaszok alapján - több esetben sajtóreferensként meghatározott munkakörét túllépve járt el. Az atv.hu úgy tudja, hogy a politikai összefüggések miatt hétfőtől már az ügyészség folytatja a nyomozást a BKV említett ügyeiben.