Nevenincs jobbikosok okozhatják a legnagyobb meglepetést - hetilapszemle

Infostart
2010. január 28. 13:20
A Heti Válasz arról ír, hogy nevenincs jobbikosok okozhatják az áprilisi parlamenti választás legnagyobb meglepetését. A Figyelőben a pécsi vízmű csata újabb fordulójáról olvashatnak.

A Heti Válasz arról ír, hogy nevenincs jobbikosok okozhatják az áprilisi parlamenti választás legnagyobb meglepetését, három kelet-magyarországi megyében ugyanis az első helyért menetelnek Vona Gábor emberei. A lap kiemeli Hegedűs Tamást, az elnöki stáb tagját, aki az egyik csepeli választókerület jelöltje, és aki a Hit Gyülekezetének a tagja, 1996-ig az SZDSZ pécsi ügyvivője, később a Magyar Demokrata Néppárt tagja, az Orbán-kormány idején pedig a Miniszterelnöki Hivatal stratégiai elemzője volt. A kispesti jelölt, Pősze Lajos 1990-ben még az MDF kampányfőnöke volt. Hegedűs Lóránt feleségét, Budakeszi alpolgármesterét a Belvárosban indítja a Jobbik, itt van ugyanis a református lelkész férj által vezetett Hazatérés Temploma. A Budapesten próbálkozó Balczó Zoltán, a Gárdonyban szerepet vállaló Rozgonyi Ernő, az Edelényi jelölt Miklós Árpád és a Nagykanizsán induló Zakó László már országgyűlési képviselő is volt a MIÉP színeiben.

A Figyelőben a pécsi vízmű csata újabb fordulójáról olvashatnak. A Pécsi Vízmű Zrt.-ből kiebrudalt Suez ugyanis nem elégszik meg a kártérítéssel, a franciák újra birtokon belülre szeretnének kerülni. A Pécsi Vízmű Zrt. még tavaly októberben kért birtokvédelmet. A polgári törvénykönyv vonatkozó szabályai szerint ilyen jellegű ügyben rendkívül gyorsan kellene dönteni, a határozatot pedig három napon belül végre kell hajtani. A lap úgy fogalmaz: "Pécsen és a megyében aktatologatás folyik, nem mernek a Páva Zsolt fideszes polgármester vezetésével működő önkormányzattal szemben állást foglalni". Eközben a Tettye Forrásház által a Pécsi Vízmű Zrt. ellen indított ellen-birtokper gyorsabban halad. Január közepén a Kaposvári Bíróság megtartotta az első tárgyalást, ám döntés nem született.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást