Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Bruck Gábor: Megélhetési politikusok kerülnek az MDF-listára

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Demszky Gábor kommunikációs és stratégiai tanácsadója szerint az MDF nem jut be a parlamentbe az áprilisi választás után. Bruck Gábor politológus, az SZDSZ volt tanácsadója az InfoRádiónak azt mondta: megélhetési politikusok kerülnek rá az MDF-listára.

Nehéz egy olyan pártra szavazni, amely minden áldott nap mást jelent be és mást akar - mondta az MDF-ről az InfoRádiónak adott interjúban Bruck Gábor, aki több szocialista miniszterelnök, miniszter, szabad demokrata pártelnök, és a budapesti főpolgármester kommunikációs és stratégiai tanácsadója is volt.

A szakértő szerint nem lehet megmondani, hogy az MDF jobb- vagy baloldali párt-e, ez mindig az éppen aktuális érdekei szerint változott. "Legutóbb például, amikor megszavazta az MSZP adótörvényeit, biztosan nem jobboldali volt" - fogalmazott.

A párt "nagyon nehezen érdemli meg", hogy parlamenti erő maradjon. Megélhetési politikusok alkotják, akik rohannak a saját egzisztenciájuk után - fűzte hozzá Bruck Gábor.

A pszichológus, szociológus nem bízik abban, hogy jól szerepel majd az MDF-SZDSZ közös lista. Mint mondta: ha a Dávid Ibolya vezette párt, amely új demokrata erőként szeretne megjelenni, elbukik, a moderált, középben álló szavazók könnyen elveszthetik azt az illúziót, hogy a két nagy párton túl is van élet.

"Ezt az illúziót könnyen el tudja játszani az MDF. Filozófiai értelemben ez az oka annak, hogy nem érzem úgy: a pártnak be kellene jutnia a parlamentbe" - magyarázta a szakértő.

Nem látja azt a politikát az MDF-nél, amely megérdemli a szavazatát - jelentette ki Bruck Gábor, hozzáfűzve: "nem az a dolgom, hogy magasra nőtt embereket fényezzek, vagy az ő egzisztenciájukat biztosítsam, hanem az, hogy valamilyen ideát megvalósulni lássak a parlamentben."

Hanganyag: Németh Zoltán