eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

BKV: újra kell tárgyalni a főváros és a kormány közötti szerződéstervezetet

Újra kell tárgyalni a főváros és a kormány közötti szerződéstervezetet, miután a Fővárosi Közgyűlés nem hajlandó elfogadni az állami támogatás feltételéül szabott tarifanövelést és járatritkítást. A kormány 23 milliárd forintot biztosított volna a BKV működtetéséhez.

A közgyűlés Wintermantel Zsolt fideszes képviselő javaslatát támogatva felkérte Demszky Gábor főpolgármestert arra, hogy ezek figyelembevételével egyeztessen a támogatási szerződésről.

Azt is kérték, hogy a kormány az Új Magyarország Fejlesztési Terv közlekedésfejlesztési forrásainak átcsoportosításával vállaljon kötelezettséget a cég járműparkjának, beruházásainak megújítására. A közgyűlés arra is kérte a főpolgármestert, hogy a szerződést csak a fentiek elfogadása után terjessze a közgyűlés elé. A javaslatot a Fidesz mellett, a KDNP, az MDF képviselőcsoportja, egy független és egy szabaddemokrata képviselő is támogatta.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×