eur:
393.73
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Másfél hét múlva kézbesítik a választási értesítőket

Másfél hét múlva kezdik kézbesíteni az áprilisi országgyűlési választásról szóló értesítőt és ajánlószelvényt a több mint 8 millió választópolgárnak. A választóknak legkésőbb február 12-ig meg kell kapniuk az értesítést a névjegyzékbe való felvételről, a kopogtatócédulát és az ajánlószelvényt.

Az értesítő tartalmazza a családi és utónevet, a lakcímet, a személyi azonosítót, a névjegyzékbeli sorszámot, a szavazás helyét és idejét, valamint az egyéb tudnivalókat. A névjegyzéket február 10-17 között kell közszemlére tenni az önkormányzati hivatalokban.

Az egyéni választókerületekben csak azok a jelöltek indulhatnak, akik március 19-ig összegyűjtötték a 750 érvényes ajánlószelvényt és bejelentették indulási szándékukat az országgyűlési egyéni választó-kerületi választási bizottságnál. A területi listákat március 22-ig kell bejelenteni a területi választási bizottságnál. Országos listát az a párt állíthat, amelyik legalább hét területi választókerületben állított listát és azt március 23-ig bejelenti az Országos Választási Bizottságnál.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×