A Fidesz a BKV-tarifaemelés visszavonását kezdeményezi

Infostart
2010. január 27. 20:22
A fővárosiak érdekében február 1-től életbe lépő BKV-tarifaemelés visszavonását kezdeményezi a Fidesz, az MSZP fővárosi frakcióvezetője szerint ez csak egy népszerűség-nővelő javaslat.

 A február 1-től életbe lépő BKV-tarifaemelés visszavonását kezdeményezi a Fidesz - mondta az InfoRádiónak az ellenzéki párt fővárosi frakcióvezető-helyettese. György István hozzátette: nem a népszerűségük, hanem a fővárosiak érdekében javasolják ezt.

"Nem sok reményt fűzök ahhoz, hogy ezt a javaslatot elfogadja a közgyűlés, de kötelességünk benyújtani. Steiner Pál nyilatkozata a következetesség minimumát is nélkülözi, hisz ők voltak azok akik, tavaly leszavazták a tarifaemelést." - mondta.

György István szerint a Fővárosi Önkormányzat a BKV-sztrájk miatt is tartozik annyival az utasoknak, hogy a már ma is drága jegyek és bérletek árát nem emeli tovább. Szerintük a fővárosnak nincs erkölcsi alapja a bérletek és jegyek árának emelésére.

Az MSZP fővárosi frakcióvezetője azt mondta az InfoRádiónak, hogy a Fideszes politikusok nem racionális érvek miatt, hanem a népszerűségük növelése érdekében javasolják a február 1-től érvénybe lépő BKV-tarifaemelés visszavonását.

"Nincs okunk arra, hogy változtassunk az álláspontunkon, mert a sztrájk nincs összefüggésben a viteldíjakkal. A sztrájk a munkáltató és a a munkavállalók közötti konfliktus volt" - érvelt Steiner Pál.

Kiemelte, hogy a szocialista politikusok nem támogatják a fideszes javaslatot, és nemmel szavaznak, ha lesz ilyen indítvány.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást