Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fegyelmi vizsgálat a rab szökése miatt - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Hét XIII. kerületi rendőr ellen indul fegyelmi eljárás amiatt, hogy a rendőrség csak több mint egynapos késéssel "észlelte" a maffia-bűncselekményekkel vádolt Magyar Róbert "eltűnését" - írja a Népszabadság.

A BRFK belső vizsgálata a lap információi szerint számos, a XIII. kerületi kapitányság alparancsnokainak és középvezetőinek felróható mulasztást állapított meg. Kiderült például, hogy Magyar Róbertnek nem volt dossziéja. A férfi még szombat reggel elhagyta a házi őrizetére kijelölt lakást, a rendőrség azonban erről csak hétfőn értesítette a bírót.

A Magyar Nemzet szerint Molnár Gyulát, Újbuda szocialista polgármesterét és az önkormányzat SZDSZ-es alpolgármesterét, Lakos Imrét is kihallgatja a Központi Nyomozó Főügyészség a Lágymásnyosi-öböl privatizációjával összefüggésben indult nyomozásban. A dél-budai Kopaszi-gát és a környékén lévő ingatlanok értékesítése miatt indult nyomozás kapcsán az újbudai önkormányzat azt kommunikálja, hogy a kerület több százmillió forintot nyert az ügyleten, hiszen 1,57 milliárd forintos értéken vitték be a Kopaszi-gát területét a vállalkozóval közös projektcégbe, és végül 1,9 milliárddal szálltak ki az üzletből. A HVG viszont korábban azt írta, hogy a telek egy részét 25 milliárd forintért adták tovább portugál befektetőknek.

Egy hőmérőt bárki kirakhat az ablakba, és ha nagyon összehúzódik a higanyszál, magunkra veszünk még egy réteget, nemsokára azonban azt is megtudhatjuk, hogy mikor kell gázmaszkot húzni, mielőtt az utcára lépünk - olvasható az Indexen. Néhány hónapon belül ugyanis saját mérőműszerrel is ellenőrizhetővé válik a légszennyezettség. A veszprémi Pannon Egyetem és egy budapesti cég fejlesztése egy otthoni szennyezés-mérő, amivel utca szinten is jó adatot kaphatunk a levegő minőségéről.

Szemmel látható, hogy a kereskedelmi bankok tartanak az elmúlt időben a pénzkiadó automatáknál elharapódzó bankkártyás csalásoktól: a Magyar Nemzeti Bank - a Napi Gazdaság birtokába került - statisztikái szerint miközben az elmúlt év utolsó három hónapjában 4700 működő készpénzkiadó készülék van, addig a már forgalomban lévők közül újabb 39 atm-et tettek alkalmassá a tulajdonos bankok a chipkártya-olvasásra. Így az összes készülék 81 százaléka képes chipkártya olvasására.

A kormány hamarosan újabb öt nagyprojekt támogatási kérelmét továbbítja Brüsszelbe - tudta meg a Világgazdaság. Ezzel huszonkilencre nő azoknak a beruházásoknak a száma, amelyek uniós támogatáshoz nem elég a kormány döntése, az Európai Bizottság jóváhagyására is szükség van. Ezek a fejlesztések csaknem 1269 milliárd forint beruházási értéket képviselnek, ebből 969 milliárd forint az EU- és a hazai támogatás.

A penzcentrum.hu arról ír: jelentős átalakulás előtt áll a hazai autófinanszírozási piac, rövidesen olyan változások lépnek életbe, melyek egyrészt korlátozzák a pénzügyi szolgáltatók által kifizethető jutalékok nagyságát, másrészt megváltozik a sikerdíjak kifizetésének módja és menete is. Ez több tekintetben is behatárolja a kereskedők mozgásterét, míg korábban a hitel nagyságával arányosan - a közvetítői jutalékoknak köszönhetően - tudtak engedni a vételárból, addig a jutalékplafon és a részletekben történő sikerdíj-kifizetés bevezetését követően már nem lesz tere az alkudozásnak.