eur:
393.75
usd:
364.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Warvasovszky Tihamér nem indul az országgyűlési választásokon

Lemond a "nagypolitikában" való részvételről, és sem pártlistán, sem egyéni választókerületben nem indul az áprilisi országgyűlési képviselő-választáson Warvasovszky Tihamér, Székesfehérvár polgármestere, aki korábban az MSZP, az SZDSZ és a Fehérvári Polgárok Egyesülete támogatásával nyerte el tisztségét.

Warvasovszky Tihamér ezt közleményben jelentette be hétfőn, döntését azzal indokolva: nem tudja és nem is akarja megtenni, hogy a parlamentben megszavazza a helyi közösségeket, civilszervezetek és önkormányzatokat súlyosan érintő, megszorító intézkedéseket, majd a város vezetőjeként tiltakozik ugyanezen döntések ellen.

Mint kifejtette, sokáig meggyőződése volt, hogy hasznára válik Székesfehérvárnak, ha polgármestere tagja az Országgyűlésnek.

"Az elmúlt, válsággal is terhelt időszak azonban egyre inkább nyilvánvalóvá tette, hogy az ország egészét érintő döntéshozói szempontok gyakran nem esnek egybe a helyi közösségek szempontjaival, és ez a központi és helyi érdekek ütközéséhez, nem egyszer szembenállásához vezet" - olvasható a közleményben.

"A mostani, politikailag és gazdaságilag kiélezett helyzetben elképzelhetetlennek tartom, hogy egy település polgármesterének egyszerre mindkét oldalon állnia lehet" - értékeli.

Mint írja, választania kellett az országos politika és a helyi érdekek képviselete között, és ő a várost, Székesfehérvár polgárait választja.

Büszke vagyok rá, hogy (...) a nagy történelmi múlttal rendelkező város polgármestere lehetek. Ezért döntöttem úgy, hogy lemondok az országos "nagypolitikában" való részvételről: a soron következő országgyűlési választásokon sem pártlistán, sem egyéni választókerületben nem indulok - fogalmaz a politikus, aki a város fejlődésére, az ott élő emberek gondjainak megoldására és életminőségük javítására akar "koncentrálni".

Warvasovszky Tihamér 1998 óta Székesfehérvár polgármestere és 2001. szeptemberétől Fejér megye 1-es számú választókerületének országgyűlési képviselője.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×