A Jobbik szerint nem őszinte a Fidesz és az MSZP öröme

Infostart
2010. január 24. 17:14
A köztársasági elnök április 11.-ére tűzte ki az országgyűlési választások első fordulóját. A döntéssel hivatalosan is elkezdődött a választási kampány. A Fidesz és az MSZP örül a korai időpontnak, a Jobbik szerint azonban álságos a két párt öröme.

 Az MSZP elnöke szerint jó hír, hogy Sólyom László köztársasági elnök a lehetséges leghamarabbi időpontra, április 11-ére írta ki az országgyűlési választások első fordulóját. Lendvai Ildikó szerint ez első sorban a Fidesz szempontjából lehet kedvező.

"Kevesebb idő jut arra, hogy családtagokat összeveszítsenek, kevesebb idő jut gyűlöletoffenzívára, a megosztásra, kevesebb idő jut arra, hogy gyilkosnak nevezzék a kormányfőt, kevesebb idő jut arra, hogy bilincsben ábrázoljanak meg nem vádolt szocialista politikusokat" - mondta.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője erre úgy reagált, hogy a szocialisták minden idők legaljasabb kampányára készülnek.

"Minden idők legaljasabb, leggátlástalanabb és legbrutálisabb kampányára készülünk a szocialista párt részéről, hiszen teljesen egyértelmű, hogy a szocialisták gyakorlatilag a túlélésükért küzdenek. A pártjuk soha nem volt ilyen mélyen a népszerűségi listákon és a politikusaik soha nem voltak ilyen népszerűtlenek. Mi, a magunk részéről a jövőről fogunk beszélni, arról, hogy mit tervez a Fidesz, hogyan gondolja az ország megújítását" - fejtegette.

Novák Előd, a Jobbik sajtófőnöke álságosnak tartja, hogy a Fidesz és az MSZP örül a rövid és olcsó kampány lehetőségének.

"Álszentnek tartjuk ezt a kijelentést, hogy rövid és olcsó kampányt folytatnak, amikor rendszeresen többszörösével túllépik az előírt, képviselőnkénti 1 millió forintos keretet" - mondta.

Egy valóban olcsó kampánynak azonban Novák Előd is örülne.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást