Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Percenként nő a tiltakozók tábora - a Kossuth térre készülnek

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Egy közösségi portálon \"gyülekeznek\" a szerencsi szalmatüzelésű erőmű ellen tiltakozók, számuk folyamatosan gyarapszik. A tiltakozók a Kossuth térre készülnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság jogszabálysértés hiányában jogerősen elutasította a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának a szerencsi erőmű engedélyezési eljárásával kapcsolatos kifogásait - adta hírül pénteken az InfoRádió.

A hír nyomán tiltakozás indult a Facebook közösségi portálon, Tiltakozzunk a szerencsi hőerőmű ellen! címmel. A tiltakozók szervezése szombaton délelőtt indult, néhány óra alatt százak csatlakoztak. Az erőmű ellenzőinek internetes tábora folyamatosan növekszik. A témával foglalkozik az Index és a Művelt Alkoholista blog is.

A BHD Hőerőmű Zrt. Szerencs határában egy 50 megawatt teljesítményű szalmatüzelésű hőerőmű építését tervezi, és bár a projekt megvalósítása ellen környezetvédők, borászok és civil szervezetek egyaránt tiltakoztak, a szükséges engedélyeket a beruházó megkapta.

Fülöp Sándor ombudsman pénteken újságíróknak elmondta: a bírósági ítéletet tudomásul veszi, és a szerencsi erőmű ügyében nem tervez további lépéseket. Hujber Ottó, a beruházó cég vezetője pedig azt közölte, hogy az építkezés előkészületei tartanak.

A világhálón gyülekező tiltakozók Kossuth-téri demonstrációt terveznek.