eur:
394.4
usd:
370.59
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Percenként nő a tiltakozók tábora - a Kossuth térre készülnek

Egy közösségi portálon "gyülekeznek" a szerencsi szalmatüzelésű erőmű ellen tiltakozók, számuk folyamatosan gyarapszik. A tiltakozók a Kossuth térre készülnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság jogszabálysértés hiányában jogerősen elutasította a jövő nemzedékek országgyűlési biztosának a szerencsi erőmű engedélyezési eljárásával kapcsolatos kifogásait - adta hírül pénteken az InfoRádió.

A hír nyomán tiltakozás indult a Facebook közösségi portálon, Tiltakozzunk a szerencsi hőerőmű ellen! címmel. A tiltakozók szervezése szombaton délelőtt indult, néhány óra alatt százak csatlakoztak. Az erőmű ellenzőinek internetes tábora folyamatosan növekszik. A témával foglalkozik az Index és a Művelt Alkoholista blog is.

A BHD Hőerőmű Zrt. Szerencs határában egy 50 megawatt teljesítményű szalmatüzelésű hőerőmű építését tervezi, és bár a projekt megvalósítása ellen környezetvédők, borászok és civil szervezetek egyaránt tiltakoztak, a szükséges engedélyeket a beruházó megkapta.

Fülöp Sándor ombudsman pénteken újságíróknak elmondta: a bírósági ítéletet tudomásul veszi, és a szerencsi erőmű ügyében nem tervez további lépéseket. Hujber Ottó, a beruházó cég vezetője pedig azt közölte, hogy az építkezés előkészületei tartanak.

A világhálón gyülekező tiltakozók Kossuth-téri demonstrációt terveznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×