eur:
394.03
usd:
368.31
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Az MDF a Gyurcsány-kormány egyik miniszterét is megszerzi?

Az MDF somogyi tagszervezete tárgyalt, de nem jutott egyezségre Gyenesei Istvánnal, a Somogyért Egyesület elnökével, ezért még nincs döntés arról, állítanak-e közös jelölteket a választásokon - közölte Mátrai János, az MDF országos, valamint somogyi megyei választmányi tagja szombaton az MTI-vel.

Mátrai János leszögezte, a sajtóhírekkel ellentétben a somogyi MDF nem hullott szét, csupán két héten át alelnök vezette péntekig, amikor az alelnököt, Mészáros Ákost megválasztották elnöknek.

Mészáros Ákos külföldi tartózkodása miatt Mátrai János számolt be arról, hogy Gyenesei Istvánnal, a Gyurcsány-kormány egykori önkormányzati miniszterével, jelenleg független országgyűlési képviselővel tárgyaltak, de nem sikerült egyezségre jutniuk. Az egyeztetésen ugyanis a Somogyért elnöke azt szerette volna elérni, hogy a megye hat körzetéből háromban a Somogyért jelöltje MDF-támogatással induljon, míg a másik háromban indítana az MDF az SZDSZ-szel közös jelöltet úgy, hogy az egyikben a Somogyért is állít ellenjelöltet.

Elképzelhető, hogy a Somogyért Egyesülettel történő együttműködést támogató MDF vezetésének ez elfogadható megoldás, de a somogyi tagszervezet egy része szerint nem az - szögezte le Mátrai János. Beszámolt arról is, hogy a 8 tagú megyei választmány fele osztja az MDF országos vezetésének véleményét, egy tartózkodott, míg hárman ellene szavaztak.

Közölte, a somogyi tagszervezetnek az összes választási körzetben van már közös jelöltje az SZDSZ-szel, így nem igaz, hogy a Somogyért Egyesületre szüksége van. Egyben cáfolta a szombaton több hírportálon is megjelent információt, miszerint a párt somogyi választmánya jóváhagyta a választási együttműködést a Somogyért Egyesülettel, illetve Gyenesei Istvánnal, aki 2006-ban az MDF támogatásával jutott a parlamentbe.

Hozzátette, valójában még nincs végeleges döntés az MDF vezetése által szorgalmazott kérdésben. Az ügyben várhatóan a következő pénteken, az MDF országos választmányi ülése előtt egy nappal, az újabb megyei válaszmányi ülésen döntenek véglegesen.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×