Kossuth téri mélygarázs-saga: Ki fizesse a fapótlást?

Infostart
2010. január 22. 13:12
Alaptalannak tartja a Parking Kft. kifogásait a Kossuth téri mélygarázs építése ügyében az V. kerület alpolgármestere. Puskás András azután beszélt erről az InfoRádióban, hogy a cég tegnap felügyeleti eljárást kért az Államigazgatási Hivataltól, mert úgy véli: a városrész vezetése folyamatosan halogatja az építési engedély kiadását.

A kerületi alpolgármester most hangsúlyozta: már szeptember eleje óta ismert az a rendelet, ami alapján 175 millió forint úgynevezett fapótlási megfizetését várják a Parking Kft-től az engedély megadásához.

Puskás András emlékeztetett: a cég korábban nem vállalta, hogy a 30 fa tervezett kivágása után újabbakat telepít más kerületi helyszínen, ezért - a hatályos rendelet értelmében - kérték a díj megfizetését az önkormányzat zöldalapjába.

Közben Gyarmati Zoltán, a Parking Kft. ügyvezető igazgatója az InfoRádióban megismételte: továbbra sem hajlandók előre megfizetni a díjat, hiszen a fákat még ki sem vágták.

Emlékeztetett: a cég már hónapok óta rendelkezik a beruházás megkezdéséhez szükséges valamennyi szakhatósági engedéllyel. Azt is közölte: a belvárosi önkormányzat többszörös jogsértését november 17-én határozatban állapította meg az Államigazgatási Hivatal.

Hanganyag: Szabó Gergõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Puskás András
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Gyarmati Zoltán
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást