eur:
395.09
usd:
370.83
bux:
65054.54
2024. április 19. péntek Emma

Újabb politikai elemző vált térfelet

Újabb elemző adta fel a függetlenségét és választotta a politikát. Karácsony Gergely, a Medián kutatási igazgatói posztját cseréli fel a Lehet Más a Politika kampányfőnöki tisztségére. Budai Bernadett és Somogyi Zoltán után így ismét egy kutató vált térfelet.

Tíz évig volt a politika megfigyelője, most azt mondja, hogy a magyar politika morális válságba került, és ezért van szükség többre, mint kormányváltásra. A Medián egykori kutatási igazgatója eddig a különböző pártok és politikusok társadalmi támogatottságának változásáról beszélt. Karácsony Gergely ezúttal arra vállalkozott, hogy most már ezeket aktívan alakítja. Pontosabban csak egy pártét.

A Lehet Más a Politika kampányfőnöki tisztségét vállalta el. Az InfoRádiónak nyilatkozva elmondta: közvélemény-kutatóként mindig tartózkodott attól, hogy ne nyilvánítson politikai véleményt, ugyanis az szerinte megengedhetetlen.

"Most sem készülök politikusnak, nem leszek rajta a Lehet Más a Politika listáján, nem indulok a választáson. Az a célom, hogy egy nagyon sikeres kampány után visszatérek majd az elemzői pályámhoz. Nyilván nem azonnal, nyilván lesz egy kis szünet. Mindenképpen ki fogom pihenni a kampányt, ami fárasztó lesz" - hangsúlyozta.

A kérdésre, etikusnak tartja-e azt, hogy visszatér egy politikai kitérő után az elemzői munkába, azt válaszolta: még nyitott kérdés, hogy pontosan milyen szerepet fog betölteni a nyilvánosságban. "Nem gondolom, hogy például Stumpf István - akihez persze nem akarom magam hasonlítani, mert ő kancelláriaminiszter volt - szava politikai elemzőként érdektelen azért, mert korábban aktív politikus volt. Ráadásul én messze nem megyek el idáig" - jelentette ki.

Karácsony Gergely nem az első, aki térfelet váltott. A második Gyurcsány-kormány, majd jelenleg az MSZP szóvivője, Budai Bernadett 2007 nyarán vállalta fel a politikát. Előtte politológusként dolgozott a Vision Consultingnál.

Budai Bernadett az MSZP országgyűlési képviselőjelöltje lesz. Csakúgy, mint Somogyi Zoltán - csak utóbbi a Magyar Demokrata Fórum színeiben. A Political Capital volt tulajdonosa, egykori elemzője kezdetben csak tanácsokat adott az MDF-nek, most már ő is kampányfőnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×