Inforádió

Meghallgatom Élő adás

BKV-sztrájk: Mit kell tenni a bérletkompenzáció érvényesítéséhez?

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 km-es és 10 km-es bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség három nappal automatikusan meghosszabbodik - közölte a kompenzációval kapcsolatos nagyszámú érdeklődésre tekintettel a BKV.

A BKV ellenőrei azt fogják vizsgálni, hogy az ellenőrzés időpontjában az adott bérlet eredeti lejáratának dátumához hozzáadott három nap az ellenőrzés dátumával azonos vagy későbbi időpontra esik-e.

Az érvényesség meghosszabbodása automatikusan történik, azzal kapcsolatban sem az utasnak, sem a pénztárosnak teendője nincs.

Annak az utasnak tehát, akinek jelenleg érvényes - kétheti, havi vagy negyedéves - bérlete van, nincs teendője. Akinek jelenleg nincs érvényes bérlete, de volt az elmúlt időszakban, és az érvényes volt a sztrájk idején is (vagy annak legalább az első napján), annak január 22-ig kell új bérletszelvényt vásárolnia. Az új bérletszelvényen szereplő érvényességi idő szintén automatikusan meghosszabbodik három nappal.

Akinek éves Budapest-bérlete van, annak a 2011. évi bérlet vásárlásakor le kell majd adnia a havi áras és az összvonalas éves bérletnél a szelvényt magát, a kedvezményes éves változatoknál a borítót és a decemberi szelvényt. Így a három napnak megfelelő árkedvezményt kap.

A HÉV-bérletekre az érvényesség meghosszabbítása nem vonatkozik!

A sztrájk időtartamára érvényesített 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek a BKV honlapján közzétett 20 nagy csomóponti pénztár valamelyikében 2010. január 22. és február 28. között becserélhetők. A sztrájk időtartama alatt érvényes 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek helyett az utas által megadott kezdő dátummal ellátott, az eredetivel azonos időtartamra érvényes jegy kerül kiadásra.

A jegykompenzációra kijelölt pénztárak:
Akácfa utca 22., pótdíjazási iroda
Boráros tér, HÉV-pénztár
Nyugati tér, metrópénztárak
Kelti pu., metrópénztár
Déli pu., metrópénztár
Etele tér
Móricz Zsigmond Körtér
Batthány tér HÉV-pénztár
Örs vezér tere, HÉV-pénztár
Örs vezér tere, metró-pénztár
Stadionok
Népliget
Újpest Városközpont, metróvégállomás
Moszkva tér
Rákoskeresztúr
Blaha Lujza tér, metrópénztár
Margit híd, HÉV-pénztár
Ferenciek tere, metrópénztár
Vágóhíd, HÉV-pénztár