eur:
393.85
usd:
367.98
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

BKV-sztrájk: Mit kell tenni a bérletkompenzáció érvényesítéséhez?

A kétheti, havi és negyedéves Budapest-bérletekre és a környéki helyi, valamint a környéki 5 km-es és 10 km-es bérletekre vonatkozóan a bérletszelvényen feltüntetett érvényesség három nappal automatikusan meghosszabbodik - közölte a kompenzációval kapcsolatos nagyszámú érdeklődésre tekintettel a BKV.

A BKV ellenőrei azt fogják vizsgálni, hogy az ellenőrzés időpontjában az adott bérlet eredeti lejáratának dátumához hozzáadott három nap az ellenőrzés dátumával azonos vagy későbbi időpontra esik-e.

Az érvényesség meghosszabbodása automatikusan történik, azzal kapcsolatban sem az utasnak, sem a pénztárosnak teendője nincs.

Annak az utasnak tehát, akinek jelenleg érvényes - kétheti, havi vagy negyedéves - bérlete van, nincs teendője. Akinek jelenleg nincs érvényes bérlete, de volt az elmúlt időszakban, és az érvényes volt a sztrájk idején is (vagy annak legalább az első napján), annak január 22-ig kell új bérletszelvényt vásárolnia. Az új bérletszelvényen szereplő érvényességi idő szintén automatikusan meghosszabbodik három nappal.

Akinek éves Budapest-bérlete van, annak a 2011. évi bérlet vásárlásakor le kell majd adnia a havi áras és az összvonalas éves bérletnél a szelvényt magát, a kedvezményes éves változatoknál a borítót és a decemberi szelvényt. Így a három napnak megfelelő árkedvezményt kap.

A HÉV-bérletekre az érvényesség meghosszabbítása nem vonatkozik!

A sztrájk időtartamára érvényesített 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek a BKV honlapján közzétett 20 nagy csomóponti pénztár valamelyikében 2010. január 22. és február 28. között becserélhetők. A sztrájk időtartama alatt érvényes 24 órás, 72 órás, heti- és családi jegyek helyett az utas által megadott kezdő dátummal ellátott, az eredetivel azonos időtartamra érvényes jegy kerül kiadásra.

A jegykompenzációra kijelölt pénztárak:
Akácfa utca 22., pótdíjazási iroda
Boráros tér, HÉV-pénztár
Nyugati tér, metrópénztárak
Kelti pu., metrópénztár
Déli pu., metrópénztár
Etele tér
Móricz Zsigmond Körtér
Batthány tér HÉV-pénztár
Örs vezér tere, HÉV-pénztár
Örs vezér tere, metró-pénztár
Stadionok
Népliget
Újpest Városközpont, metróvégállomás
Moszkva tér
Rákoskeresztúr
Blaha Lujza tér, metrópénztár
Margit híd, HÉV-pénztár
Ferenciek tere, metrópénztár
Vágóhíd, HÉV-pénztár

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×