Ma folytatódik az egyeztetés a BKV-nál

Infostart
2010. január 19. 07:40
Bár a sztrájknak vége, a BKV menedzsmentje után már egymással is vitatkoznak a cég szakszervezetei. A bérlettel rendelkező utasok kártalanításáról a hét közepéig dönt a társaság.

Az eddig nem sztrájkoló szakszervezetek számára elfogadhatatlan a BKV menedzsmentjének legújabb ajánlata, a múlt héten sztrájkoló érdekképviseletek ugyanis lemondtak a bérfejlesztésről - mondta az InfoRádiónak a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke.

Gulyás Attila hangsúlyozta: mindenképpen béremelést szeretnének elérni, és erről gyakorlatilag lemondanak, ha elfogadják a megállapodást.

A sztrájkoló szakszervezetek és a menedzsment közötti megállapodás szerint az alkalmazottak megkapják a 3-3 százalékos egészség- és magánnyugdíj-pénztári támogatást, a havi hatezer forintos melegétkezési utalványt és a 45 ezer forintos "pulykapénzt", ám a cég személyi jellegű ráfordításai nem haladhatják meg az 59 milliárd forintot.

Továbbra sem tudni azonban, hogy a BKV hogyan fogja kártalanítani a bérlettel rendelkező utasokat a sztrájk miatt. A Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület szóvivője, Vitézy Dávid a BKV-bérletek érvényességének meghosszabbítását javasolta.

"Ideje volna, hogy kiindulási alapként bocsánatot kérjen a BKV menedzsmentje, a szakszervezeti vezetők és a városvezetés. Más részről azt javasoljuk, hogy kártalanítsák a bérletes utasokat, tehát akiknek ebben az időszakban volt érvényes bérlete, azok bérletének az érvényessége annyi idővel hosszabbodjon meg, amennyi szolgáltatás a sztrájk, illetve az elősztrájk miatt kimaradt" - fogalmazott.

Székelyné Pásztor Erzsébet, a BKV kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a BKV vezetése várhatóan a hét közepére dönt a kártalanításról. Többféle variációban gondolkodnak, minden lehetséges ötletet meg fognak vizsgálni - tette hozzá.

Az új kollektív szerződésről ma folytatják a felek a tárgyalást.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást