Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Fehérvári vita egy munkaszerződés körül

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Fidesz székesfehérvári szervezete szerint amennyiben a sajtóban megjelent adatok megfelelnek a valóságnak, \"több mint elgondolkodtató\" Warvasovszky Tihamér fiának munkaszerződése, amelyben munkaviszonyának megszűnése esetére jelentős végkielégítés szerepel.

Orosz István, a párt városi alelnöke sajtóközleményben reagált a Hírszerző internetes portál keddi kiadásában megjelent cikkre.

Az írás szerint a lap birtokába jutott dokumentumból kiderült, hogy tavaly márciusban, azt megelőzően, hogy a város közgyűlésében a települést addig irányító MSZP-SZDSZ koalíció felbomlott, és Fideszes többség alakult ki, módosították a polgármester fiának, az önkormányzati tulajdonú Széphő Zrt.- nél kötött munkaszerződését.

A cikk szerint "az ifjabb Warvasovszkynak egy különleges, bár a BKV-s botrányokból ismerősnek tűnő konstrukció szerint változtatták meg a munkaszerződését: az határozott idejű, 2010. december 31- ig szól, és 6 havi, munkaviszonyának megszűnése esetén további 12 havi végkielégítés jár neki."

A Fidesz városi alelnöke által jegyzett sajtóközlemény szerint a munkaszerződés, illetve annak módosítása "jelenleg nem nyilvános."

"Amennyiben a sajtóban megjelent, s munkaszerződés időtartamára, illetve a végkielégítés mértékére vonatkozó, a sajtó szerint a BKV-s szerződésekre nagyban emlékeztető adatok megfelelnek a valóságnak, az természetesen több, mint elgondolkodtató és vizsgálatot eredményezhet".

A Fidesz "haladéktalanul javasolja az érintetteknek", hogy hozzák nyilvánosságra a vitatott munkaszerződést. "Amennyiben ez megtörténik, akkor az talán sok kérdést tisztázhat, amennyiben nem, az viszont további találgatásokra adhat okot" - olvasható a közleményben.

Az MTI megkeresésére Fónad Csaba, a Széphő Zrt. vezérigazgatója elmondta: Warvasovszky Donát munkaszerződésével kapcsolatos részleteket a törvények értelmében csak az érintett beleegyezésével hozhatja nyilvánosságra.

Õ egyébként 2009. április 30-án vette át a cég vezetését, s a polgármester fia akkor már pályáztatási és beszerzési osztályvezetőként a cég alkalmazásában állt. A vitatott munkaszerződést tehát nem ő kötötte vele.

Warvasovszky Donát - aki jelenleg is a Széphő Zrt. - nél dolgozik - szerdán kíván reagálni a cikkben és a sajtóközleményben közöltekre.