Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nincs tűréshatára az üzemanyagárnak - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Nincs tűréshatára az üzemanyagárnak - írja a Népszabadság. A nemzetközi piacot követi az immár ismét 300 forint fölé kúszó hazai benzinár, ami a jövőben tovább nőhet.

Ezt Hegedűs Miklós, a GKI Energiakutató vezetője mondta a napilapnak adott interjújában. Hozzátette: arra számít, hogy tovább emelkedik az üzemanyag - uniós középmezőnybe tartozó - jövedéki adója. A függetlenségét eddig megőrző Molnak szerinte előbb-utóbb "csillagot kell választania".

A 2011-es magyar EU-elnökség stábjában résztvevők továbbképzésére a piaci ár többszöröséért írt ki több száz milliós közbeszerzési eljárást a Külügyminisztérium - írja a Magyar Nemzet. A tárgyalástechnikát, döntési eljárást és dokumentumkezelést tartalmazó oktatások nagyobb részére a választások előtt vagy röviddel azt követően kerül sor, így nagy az esélye annak, hogy néhány szakdiplomata helyett szocialista kötődésű pártkatona mehet Brüsszelbe.

Ennél már csak jobb jöhet az idegenforgalomba - írja a Napi Gazdaság. A Budapesten most sztrájkkal is sújtott január-februári időszak hagyományosan a leggyengébb forgalmat hozza a turizmus számára, de a hazai szereplők a negatívumok mellett biztató jeleket is látnak már.

Sportközpontok épülnek - írja a Világgazdaság. Az FTC megkapta az engedélyt a bontáshoz, nyáron már építeni akarja 50 milliárd forintos többfunkciós komplexumát az Üllői úton. Más budapesti és egy-két vidéki klubnál hasonló beruházásokat készítenek elő, de tapasztalata egyelőre csak a győrieknek van, náluk a felújított stadion mellett néhány hete már működik a kereskedelmi központ, és még az idén átadják a négycsillagos szállodát.