A tájékoztatási kampányról is elszámoltat majd a Fidesz

Infostart
2010. január 18. 16:20
A Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója szerint pártja kormányra kerülése esetén elszámoltatja az illetékeseket a hétfőn indult kormányzati lakossági tájékoztató kampányról is, amelyet jogellenes kampányfinanszírozásnak és hazugságpropagandának tartanak. A kormányszóvivő azt mondta: a 94 millió forintba kerülő kampánnyal a válságkezelő kormány intézkedéseit szeretnék megismertetni.

A kormány jogellenesen cselekszik, amikor 100 millió forintos értékben az elmúlt háromnegyed év tevékenységéről hirdetéseket tesz közzé két héten keresztül - hangoztatta a Fidesz elnöki stábjának jogi igazgatója.

Balsai István szerint ezzel a kampányfinanszírozásra vonatkozó büntetőjogi és egyéb fontos szabályokat sértenek meg, ugyanis amennyiben az államfő január végén kihirdeti az országgyűlési választások időpontját, akkor ez a hirdetés már a választási kampányba csúszik bele.

Balsai István emlékeztetett arra, hogy múlt héten már kifogásolta egyrészt a Miniszterelnöki Hivatal bruttó 200 millió forintos kommunikációs kampányainak megszervezésére és lebonyolítására kiírt, hirdetmény nélküli tárgyalásos közbeszerzést, másrészt a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül az uniós forrásokból megvalósuló beruházásokat propagáló, 300 millió forintos kampányt.

Szollár Domokos kormányszóvivő vasárnap arról beszélt, hogy kéthetes lakossági tájékoztató sorozatot indít hétfőn a kormány, hogy annak segítségével az emberek megismerhessék azokat a mindennapi életüket is érintő intézkedéseket, amelyekről a válságkezelő kormány az elmúlt közel egy évben döntött.

Az intézkedéseket és új esélyeket bemutató sorozat január 18-tól január 31-ig tart, annak összköltsége mintegy nettó 94 millió forint.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást