Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nyolc-tíz pontos listával kampányol Mesterházy - lapszemle

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Népszabadság azt írja, a pénteken megkezdődik a szocialista egyéni jelöltek hivatalos bemutatása a megyékben, kikerülnek a választásokon indulók óriásplakátjai.

Az MSZP stábja eddig soha nem látott erőket mozgósítva igyekszik megismertetni az egyéni körzetben indulókat, szinte minden jelölt saját, személyre szabott óriásplakát-sorozatot kap. Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt személyes kampánycsapa is külön stratégiával készül, a lap úgy tudja, egy nyolc-tíz pontos listában összegezték, hogy mit tenne a kormányon az MSZP.

A Magyar Nemzet szerint három és fél évet kell várniuk azoknak a szülőknek, akik civil szervezetek segítségével gyermeket szeretnének örökbe fogadni. A Gólyahír Egyesület krízishelyzetben lévő szülőanyáknak nyújt segítséget. A szervezetnél ma 360 gyermektelen pár vár arra, hogy újszülött csecsemőt vihessen otthonába. A lapnak nyilatkozó egyesület elnöke elmondta a gyermeküket örökbe adó anyák többsége egyedülálló, akik nem számíthatnak segítségre.

Az Index.hu azt írja, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte Zalaegerszegen a Jobbik keszthelyi szervezetének elnökét. A férfit több millió forintos csalás gyanúja miatt vette őrizetbe a rendőrség. A keszthelyi elnököt ingatlan-forgalmazással és -közvetítéssel foglalkozó cége kapcsán gyanúsítják csalással. Az immár előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen etikai és fegyelmi vizsgálatot indít a Jobbik, és tagságát a pártban a vizsgálat idejére felfüggesztették.

A Napi Gazdaság arról ír, hogy a válság alaposan megtépázta az építőipart, a legnagyobb vesztes azonban mégis a lakásépítési ágazat, amelynek nyomán a hazai tégla- és cserépipar helyzete is válságossá vált. A cégek szerint egy hosszú távú lakáskoncepció eredményezhetne piaci előremozdulást. Az iparág fejlődése mindemellett is lassú folyamat lenne, legkorábban 2011-ben mutathatná jeleit.

A Világgazdaság szerint nem hozott áttörést az állami kezességvállalás mellett nyújtott áthidaló kölcsönök igénylésében a decembertől hatályos, a potenciális ügyfelek körét jelentősen növelő törvénymódosítás. A bankok szerint a változatlanul alacsony érdeklődés a lakáshitelesek részéről elsősorban azzal magyarázható, hogy ők már hónapokkal a jogszabály megjelenése előtt kidolgozták saját konstrukcióikat.

A pénzcentrum.hu szerint meglehetősen borúlátóak vagyunk pénzügyeink jövőjével kapcsolatban: százból mindössze 17 magyar gondolja úgy, hogy félre tud tenni az idei évben. Nő a népszerűsége azoknak a számláknak, amelyekről bármikor felvehető pénz, de egyre fontosabb számunkra a nyugdíjas évekre való takarékoskodás is. Magyarországon 2009-ben ugrott meg a banki megtakarítások aránya a pénzintézetek intenzív reklámkampányainak, a vonzó betéti kamatokat kínáló akcióknak köszönhetően.

Hanganyag: Litauszky Balázs