Fónagy: Törvény kellene a közlekedési cégek elszámoltathatóságához

Infostart
2010. január 14. 10:00
Az államnak törvényt kell alkotnia arról, hogy mit tekint közszolgáltatásnak. Más területek mellett azt is szabályoznia kellene, hogy a személyszállításban milyen színvonalú és mennyiségű szolgáltatást kell biztosítania - mondta Fónagy János, a Fidesz szakpolitikusa az InfoRádió Aréna című műsorában.

Mielőbb szükség lenne itthon is egy közszolgáltatási törvényre - hangsúlyozta az InfoRádió Aréna című műsorában Fónagy János volt közlekedési miniszter, a Fidesz budapesti elnöke.

Egy ilyen törvény megalkotása nagyszabású feladat, hiszen magába kell foglalnia a többi mellett az egészségügyi vagy oktatási szolgáltatást is.

Fónagy János szerint azonban egy személyszállítási törvény mihamarabbi megalkotására van reális esély. Hangsúlyozta: a jogszabály elszámoltathatóvá tennél a közlekedési vállalatokat.

A BKV dolgozói kedd óta sztrájkolnak, azóta a budapesti közösségi közlekedés kiszámíthatatlan, mivel a szakszervezetek és a vállalat vezetése nem tudott megállapodni az elégséges szolgáltatás mértékéről.

Hanganyag: Hlavay Richárd


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást