eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Kezdődik a tárgyalások újabb fordulója

Ezekben a percekben kezdődik az újabb tárgyalási forduló a BKV és a cégnél működő szakszervezetek képviselői között a kollektív szerződésről. Közben tart a sztrájk; a metró- és a HÉV-szerelvények, valamint a trolibuszok menetrend szerint közlekednek, a villamos- és a buszközlekedésben viszont komoly fennakadások vannak.

A tegnapi egyeztetés után az érdekképviseletek közölték: nem engednek követeléseikből, és a BKV menedzsmentjének kell új ajánlatot tennie. A közlekedési vállalat azt közölte: legutóbbi ajánlatával kimerítette lehetőségeit, és ha növelné a juttatásokat, akkor a finanszírozhatóság kerülne veszélybe, ami veszélyeztetné a munkahelyeket.

A BKV legfrissebb tájékoztatása szerint menetrend szerint közlekednek a metró- és a HÉV-szerelvények, valamint a trolibuszok. A villamosok közül 5, a buszok közül - az alvállalkozók által üzemeltetett járatokkal együtt - 42-nek a vonalán van közlekedés, de a járművek a megszokottnál nagyobb időközönként követik egymást.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×