Érik a nagy MDF-SZDSZ összeolvadás - lapszemle

Infostart
2010. január 13. 07:26
Törvénymódosítás készül a fizetőparkolásról Soron kívül tárgyalják a sukorói pert Érik a nagy MDF-SZDSZ összeolvadás.

 Törvénymódosítás készül a fizető parkolásról - írja a Népszabadság. Most már biztos, alkotmányos mulasztás terheli majd a parlamentet a fizetőparkolás új szabályainak megalkotásakor, mert az Alkotmánybíróság instrukcióit figyelmen kívül hagyták. Ettől függetlenül változatlanul fizetni kell a fővárosban a parkolásért.

A Magyar Nemzet szerint soron kívül tárgyalják a sukorói pert, február 19-én. A polgári pert a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. kezdeményezte, azt kéri, a bíróság mondja ki a telekszerződés semmisségét, állapítsa meg a feltűnő értékkülönbséget, vagy azt, hogy a felek tévedésben voltak. Az ügyészség újabb szakértőt rendelt ki az ügyben.

Az index.hu szerint a korábbi cáfolatok és taktikai figyelemelterelés ellenére egyre nagyobb az esélye annak, hogy rövid időn belül megállapodás jön létre az MDF és az SZDSZ választási együttműködéséről. Ha megkötik, a szabad demokraták elvesztik nevüket, nem lesz önálló listájuk. Fontosabb jelöltjeik az 5 százalékos küszöb elérésével számolt, befutónak kalkulált MDF-es helyeken indulhatnak. Az együttműködés az önkormányzati választáson folytatódhat, ahol az MDF támogathatja majd az SZDSZ főpolgármester-jelöltjét.

Újabb nagy múltú és ismert magyar társaság, az egykor országszerte üzlethálózatot működtető Omker Orvosiműszer-kereskedelmi Zrt. vált fizetésképtelenné, és kezdeményezte felszámolási eljárásának megindítását - számol be a Napi Gazdaság.

A Világgazdaság szerint Romániába tart a MÁV. Külföldre kacsintgat a MÁV-Start az osztrák ÖBB-vel stratégiai együttműködésben, Romániában és más szomszédos piacokon pedig terjeszkedésre készül.

A 2010 sem lesz normális év - írja a portfolio.hu. Az idei év is a szenvedés éve lesz az ingatlanpiacon? Megéri-e fejlesztésekbe fogni idén? Mikor térnek vissza a befektetők a hazai ingatlanpiacra? Mindezen kérdésekre választ ad a portál írása.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gazdasági lapszemle
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Lapszemle - 2
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást