Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A szakszervezet szerint több mint háromszor annyian sztrájkolnak, mint a Malév szerint

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A Malév szerint 35-en, a szakszervezet szerint 120-an sztrájkolnak Ferihegyen, de a forgalom menetrend szerint halad. A Malév Ground Handling komoly ajánlattal készül a következő tárgyalási fordulóra.

Komoly, elfogadható javaslatot nyújtanak át a fél 1-kor kezdődő tárgyaláson a sztrájkoló szakszervezetnek - mondta a Malév Ground Handling vezérigazgatója az InfoRádiónak.

Limburger Lóránt részletekbe nem volt hajlandó bocsátkozni, mert, mint mondta, nem akar a sajtón keresztül üzengetni. Azt azonban hozzátette: ez lesz az utolsó ajánlatuk, ennél tovább semmiképp sem tudnak menni.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet továbbra is fenntartja, hogy a Malév jogellenesen alkalmaz sztrájktörőket. Nem tartják elfogadhatónak a cégvezetés megállapítását, amely szerint csak alvállalkozókról van szó.

A szakszervezet úgy értesült, hogy több sztrájktörő az adott típusra érvényes nehézgép-kezelői képesítés nélkül használt berendezéseket. Emiatt a Munkaügyi Felügyelet és a Légügyi Igazgatóság azonnali helyszíni vizsgálatát kérték. Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója szerint a 35 sztrájkolóval szemben 12 dolgozó felvette a munkát, így a gépek késés nélkül indulhatnak.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezetnek nincs többletkövetelése, az elmúlt évek során is kapott juttatásokhoz ragaszkodnak - nyilatkozta az InfoRádiónak a szervezet elnöke.

Csorba Attila úgy véli: azért nem okoz fennakadást a munkabeszüntetés, mert a Malév sztrájktörőket alkalmaz, akik ráadásul nem tartják be a kötelező előírásokat.

A tárgyalás ma fél 1-kor folytatódik.

Néhány percet késnek csupán a járatok a a LESZ sztrájkja miatt - tájékoztatta az InfoRádiót a Budapest Airport kommunikációs vezetője. Hardy Mihály elmondta: a reptér át fogja vészelni a sztrájk elhúzódását is.