eur:
394.32
usd:
370.28
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

A szakszervezet szerint több mint háromszor annyian sztrájkolnak, mint a Malév szerint

A Malév szerint 35-en, a szakszervezet szerint 120-an sztrájkolnak Ferihegyen, de a forgalom menetrend szerint halad. A Malév Ground Handling komoly ajánlattal készül a következő tárgyalási fordulóra.

Komoly, elfogadható javaslatot nyújtanak át a fél 1-kor kezdődő tárgyaláson a sztrájkoló szakszervezetnek - mondta a Malév Ground Handling vezérigazgatója az InfoRádiónak.

Limburger Lóránt részletekbe nem volt hajlandó bocsátkozni, mert, mint mondta, nem akar a sajtón keresztül üzengetni. Azt azonban hozzátette: ez lesz az utolsó ajánlatuk, ennél tovább semmiképp sem tudnak menni.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet továbbra is fenntartja, hogy a Malév jogellenesen alkalmaz sztrájktörőket. Nem tartják elfogadhatónak a cégvezetés megállapítását, amely szerint csak alvállalkozókról van szó.

A szakszervezet úgy értesült, hogy több sztrájktörő az adott típusra érvényes nehézgép-kezelői képesítés nélkül használt berendezéseket. Emiatt a Munkaügyi Felügyelet és a Légügyi Igazgatóság azonnali helyszíni vizsgálatát kérték. Limburger Lóránt, a Malév GH igazgatója szerint a 35 sztrájkolóval szemben 12 dolgozó felvette a munkát, így a gépek késés nélkül indulhatnak.

A Légiközlekedési Egyesült Szakszervezetnek nincs többletkövetelése, az elmúlt évek során is kapott juttatásokhoz ragaszkodnak - nyilatkozta az InfoRádiónak a szervezet elnöke.

Csorba Attila úgy véli: azért nem okoz fennakadást a munkabeszüntetés, mert a Malév sztrájktörőket alkalmaz, akik ráadásul nem tartják be a kötelező előírásokat.

A tárgyalás ma fél 1-kor folytatódik.

Néhány percet késnek csupán a járatok a a LESZ sztrájkja miatt - tájékoztatta az InfoRádiót a Budapest Airport kommunikációs vezetője. Hardy Mihály elmondta: a reptér át fogja vészelni a sztrájk elhúzódását is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×