Sztrájk kezdődött Ferihegyen

InfoRádió / MTI
2010. január 11. 20:23
Eredménytelenül zárult a dolgozók és a Malév GH vezetése között zajló tárgyalások hétfői fordulója is, így este 8 órakor sztrájk kezdődött a Ferihegyi repülőtéren. A földi kiszolgálók munkabeszüntetése ellenére a Malév forgalma zavartalan.

A dolgozókat képviselő szakszervezet több - mind az új kollektív szerződésre, mind az annak hiányából fakadó veszteségek kompenzálására vonatkozó - javaslattal érkezett az egyeztetésre, a vállalat vezetése azonban rendre elutasította azokat, miközben előremutató javaslatokat továbbra sem tett - olvasható a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) közleményében, amely szerint az elkeseredett, megélhetésüket féltő dolgozók azért nyúlnak a sztrájk végső eszközéhez, mert a nyereséges vállalat alkalmazottainak bére újabb megvonások után idén ismét csökken.

A szakszervezet nem tudja elfogadni, hogy az eddigi ínséges évek után tovább csökkenjen a Malév Ground Handling Zrt. dolgozóinak reálkeresete, ezért 2010. január 11-én, hétfőn 20.00 órakor határozatlan ideig tartó sztrájkba kezdett. A szakszervezet továbbra is nyitott a munkaadóval történő konstruktív egyeztetésre.

Zavartalan a Malév forgalma egyelőre a ferihegyi repülőtéren földi kiszolgálást végző cégnél hirdetett sztrájk ellenére, a munkavállalók közül csak néhányan szüntették be hétfőn este a munkát - közölte Hegedűs Ádám, a Malév szóvivője az MTI-vel.

Hegedűs Ádám elmondta, hogy a Malév 4 esti járata menetrend szerint elindul. Kedden reggel 7 óra 15 perckor indul a légitársaság első két járata, Brüsszelbe és Amszterdamba, egyelőre úgy tűnik, időben.