eur:
393.56
usd:
368.64
bux:
65832.7
2024. április 23. kedd Béla

Nemes Gábor: elkerülhetetlen a keddi BKV-sztrájk

A BKV-nál alakult sztrájkbizottság szóvivője szerint a hétvégi egyeztetés sikertelensége miatt elkerülhetetlen a keddi sztrájk. A társaság vezetése és a szakszervezetek egyelőre a munkabeszüntetés ideje alatti elégséges szolgáltatás kapcsán sem tudtak megállapodni.

A vasárnap esti sikertelen tárgyalások után a BKV-nál alakult sztrájkbizottság szóvivője úgy véli: elkerülhetetlen a keddi munkabeszüntetés. Nemes Gábor hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy a munkáltató garantálja: az eddigi juttatásokat változatlan formában kifizetik a dolgozóknak. Hangsúlyozta: nem többletjuttatásokról van szó, hanem az eddigiek kifizetéséről.

A menedzsmentnek a tárgyalással kellene foglalkoznia, és nem azzal, hogy konfrontációt próbál teremteni a két szakszervezeti csoportosulás között, és megfélemlíti a munkavállalókat - fogalmazott a szóvivő.

A hétfő reggeli tárgyaláson sem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről - közölte újságírókkal Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke a megbeszélést követően.

A szakszervezetek megerősítették azt a vasárnapi ajánlatukat, hogy a kollektív szerződésben szeretnék rögzíteni a 3 százalékos egészség- és nyugdíjpénztári hozzájárulást, amelyet a BKV - ajánlata szerint - a bér jellegű kiadások között adott volna meg a dolgozóknak.

Földényi György elmondta, hogy az álláspontok egyáltalán nem közeledtek, emiatt a sztrájk egyre elkerülhetetlenebbnek látszik. A tárgyalásokat hétfő délután folytatják.

Hanganyag: Sigmond Árpád

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×