Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Nemes Gábor: elkerülhetetlen a keddi BKV-sztrájk

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A BKV-nál alakult sztrájkbizottság szóvivője szerint a hétvégi egyeztetés sikertelensége miatt elkerülhetetlen a keddi sztrájk. A társaság vezetése és a szakszervezetek egyelőre a munkabeszüntetés ideje alatti elégséges szolgáltatás kapcsán sem tudtak megállapodni.

A vasárnap esti sikertelen tárgyalások után a BKV-nál alakult sztrájkbizottság szóvivője úgy véli: elkerülhetetlen a keddi munkabeszüntetés. Nemes Gábor hozzátette: azt szeretnék elérni, hogy a munkáltató garantálja: az eddigi juttatásokat változatlan formában kifizetik a dolgozóknak. Hangsúlyozta: nem többletjuttatásokról van szó, hanem az eddigiek kifizetéséről.

A menedzsmentnek a tárgyalással kellene foglalkoznia, és nem azzal, hogy konfrontációt próbál teremteni a két szakszervezeti csoportosulás között, és megfélemlíti a munkavállalókat - fogalmazott a szóvivő.

A hétfő reggeli tárgyaláson sem született megállapodás a BKV vezetősége és a szakszervezetek között a kollektív szerződésről - közölte újságírókkal Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke a megbeszélést követően.

A szakszervezetek megerősítették azt a vasárnapi ajánlatukat, hogy a kollektív szerződésben szeretnék rögzíteni a 3 százalékos egészség- és nyugdíjpénztári hozzájárulást, amelyet a BKV - ajánlata szerint - a bér jellegű kiadások között adott volna meg a dolgozóknak.

Földényi György elmondta, hogy az álláspontok egyáltalán nem közeledtek, emiatt a sztrájk egyre elkerülhetetlenebbnek látszik. A tárgyalásokat hétfő délután folytatják.

Hanganyag: Sigmond Árpád