Kocsis: Reális és korrekt ajánlatot tett a BKV

Infostart
2010. január 11. 18:39
A BKV menedzsmentje a tárgyalások során elment a finanszírozhatóság határáig - hangsúlyozta a cég vezérigazgatója. Kocsis István hangsúlyozta, ha a kollektív szerződést aláírják, akkor évente fél millió forint nettó fizetéssel kap többet egy átlagos dolgozó.

Szakszerű, reális és korrekt ajánlatot tett a BKV a szakszervezeteknek - mondta az InfoRádiónak a közlekedési vállalat vezérigazgatója. Kocsis István kiemelte, hogy vasárnap délután a nyugdíj- és az egészségbiztosítási pénztárakra vonatkozóan is azt ajánlotta, amit az érdekképviseletek kértek, mégsem született megállapodás.

A vezérigazgató hangsúlyozta, hogy ha a kollektív szerződést aláírják a BKV-dolgozók, akkor évente átlagosan fél millió forint nettó fizetéssel kapnak többet. Eddig 4200-an írták alá a kollektív szerződést, 5700-en nem, 2000 dolgozó pedig nem tagja szakszervezetnek - tette hozzá.

A BKV minden tőle telhetőt megtesz a sztrájk idején - közölte Kocsis István, aki kifejtette: együttműködnek a Volán-társaságokkal és a MÁV-val, valamint tájékoztatási rendszert hoztak létre.

A vezérigazgató szólt arról is, egyelőre nem tudni, mekkora veszteséget jelent a sztrájk a BKV-nak, de a munkabeszüntetés idejére bért nem fizetnek, és a buszokba sem kell benzint venni.

Hanganyag: Farkas Dávid


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást