eur:
393.83
usd:
367.5
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Ikvai-Szabó: Civilizációs teszt lesz a keddi nap

A tulajdonos fővárosi önkormányzat szerint szakszerűen járt el BKV vezetése a szakszervezetekkel folytatott tárgyalások során. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy kedden is kell majd Budapesten fizetni a parkolásért.

A BKV menedzsmentje a városvezetéstől minden lehetőséget megkapott arra, hogy elkerülhető legyen a sztrájk - mondta a főpolgármester-helyettes. Ikvai-Szabó Imre szerint ez alapján a cégvezetés az elmúlt napokban, hetekben a tárgyalások során jogszerűen és szakszerűen járt el.

A főpolgármester-helyettes beszámolt a kárenyhítő lépésekről. Kedden nincs általános tanítási szünet, de az intézményigazgatók dönthetnek így. A kórházak ügyeleti rendjében egyelőre nincs változás, de készen állnak az esetleges rendkívüli intézkedésekre.

A Fővárosi Közterület-fenntartó a szokottnál korábbra időzítette a szemétszállítást, hogy a gépek ne rontsák a forgalmi helyzetet.

Ikvai-Szabó Imre kiemelte, hogy a fővárosban a sztrájk ideje alatt is a megszokott rend szerint kell fizetni a parkolásért, a fővárosi önkormányzat ugyanakkor arra kéri a munkáltatókat, hogy a munkahelyi parkolóhelyekre engedjék be a dolgozók gépjárműveit. Fontos tudnivaló, hogy a buszsávokban és a villamossíneken való közlekedés a munkabeszüntetés alatt is tilos.

A szabad demokrata politikus mindenkinek azt javasolja, hogy a megszokottnál hamarabb, adott esetben pedig alternatív útvonalon, közlekedési eszközzel induljon útnak. Egyúttal türelmet kért a fővárosiaktól a sztrájk alatt, egyfajta civilizációs tesztnek nevezve ezt a napot.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×