Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Ikvai-Szabó: Civilizációs teszt lesz a keddi nap

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A tulajdonos fővárosi önkormányzat szerint szakszerűen járt el BKV vezetése a szakszervezetekkel folytatott tárgyalások során. Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes hangsúlyozta, hogy kedden is kell majd Budapesten fizetni a parkolásért.

A BKV menedzsmentje a városvezetéstől minden lehetőséget megkapott arra, hogy elkerülhető legyen a sztrájk - mondta a főpolgármester-helyettes. Ikvai-Szabó Imre szerint ez alapján a cégvezetés az elmúlt napokban, hetekben a tárgyalások során jogszerűen és szakszerűen járt el.

A főpolgármester-helyettes beszámolt a kárenyhítő lépésekről. Kedden nincs általános tanítási szünet, de az intézményigazgatók dönthetnek így. A kórházak ügyeleti rendjében egyelőre nincs változás, de készen állnak az esetleges rendkívüli intézkedésekre.

A Fővárosi Közterület-fenntartó a szokottnál korábbra időzítette a szemétszállítást, hogy a gépek ne rontsák a forgalmi helyzetet.

Ikvai-Szabó Imre kiemelte, hogy a fővárosban a sztrájk ideje alatt is a megszokott rend szerint kell fizetni a parkolásért, a fővárosi önkormányzat ugyanakkor arra kéri a munkáltatókat, hogy a munkahelyi parkolóhelyekre engedjék be a dolgozók gépjárműveit. Fontos tudnivaló, hogy a buszsávokban és a villamossíneken való közlekedés a munkabeszüntetés alatt is tilos.

A szabad demokrata politikus mindenkinek azt javasolja, hogy a megszokottnál hamarabb, adott esetben pedig alternatív útvonalon, közlekedési eszközzel induljon útnak. Egyúttal türelmet kért a fővárosiaktól a sztrájk alatt, egyfajta civilizációs tesztnek nevezve ezt a napot.