Inforádió

Meghallgatom Élő adás

BKV-sztrájk: A taxitársaságok többsége már nem fogad el előrendelést

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A taxitársaságok többsége már nem, vagy csak korlátozott számban fogad előrendeléseket keddre, a várható BKV-sztrájk idejére.

Az MTI által megkérdezett taxi társaságoknál az átlagos hétköznapi forgalomnak legalább duplájára számítanak, miközben felhívják a figyelmet arra, hogy a mintegy 6-7.000 budapesti taxi nem tudja ellátni a tömegközlekedés feladatait, így nem biztosított, hogy minden budapesti eljut oda, ahová szeretne.

A Taxi4-nél az MTI-nek hétfőn délután elmondták: az átlagos napi forgalom duplájára számítanak a sztrájk idején, és minden sofőrüket munkába állítják. A társaságnál előrendelést már nem vesznek fel, de az azonnali rendeléseket a kapacitás függvényében teljesítik.

Dudás Zoltán, a Főtaxi taxi üzletágának igazgatója elmondta: ők is megerősített jelenléttel készülnek a keddre, így 700 autójukból 500 Budapest utcáin lesz. Hozzáfűzte: előrendelést már csak korlátozott számban vesznek fel, hogy az azonnali rendeléseket teljesíteni tudják.

Az igazgató szerint sok ember még kivár, így este indulhat egy még intenzívebb előrendelési "roham". Elmondta: sok függ attól is, hogy az emberek - okulva az előző BKV-sztrájkokból - már előre szabadságot vettek-e ki a munkabeszüntetés idejére.

Tóth Péter, a 6-szor 6 Taxi diszpécserközpontjának vezetője elmondta, hogy megerősítik a diszpécserszolgálatot, és az éjszakás gépkocsivezetőket is berendelik kedden. A társaság 600 gépkocsijából így körülbelül 450 lesz szolgálatban - fűzte hozzá.

Előrendelést a 6-szor 6 Taxi is csak korlátozott számban, illetve bizonyos időpontokra fogad. A reggeli csúcsidőt jelentő 7 és 9 óra között például már minden időpont foglalt - ismertette Tóth Péter.

Sipeki József, a Tele5 Taxi ügyvezető igazgatója az átlagos napi forgalom többszörösére számít kedden a BKV-sztrájk idején. A társaság még elfogad előrendelést, sofőrjeit pedig értesítette a sztrájkról, és arra kérte a gépkocsivezetőket, hogy minél többen álljanak szolgálatba.