Reggel minden BKV-busz útnak indult

InfoRádió / MTI
2010. január 9. 09:55
Nincs fennakadás a fővárosi buszközlekedésben, szombaton reggel valamennyi busz elindult - közölte Mezei László, a BKV fődiszpécsere.

Szombaton kevesebb autóbusz közlekedik, a hétköznap általában útnak indított mintegy 1200 járműnek körülbelül a kétharmada, hozzávetőleg 800 BKV-busz jár. Reggel valamennyi autóbusz forgalomba állt.

Hajnalban némelyik járatnál még előfordultak 10-20 perces késések, de reggelre mindenütt helyreállt a menetrend szerinti forgalom - mondta a fődiszpécser.

Az elmúlt napokban jelentős fennakadások voltak a BKV-buszok közlekedésében. A szakszervezetek tájékoztatása szerint azért, mert a dolgozók szigorúan a munka törvénykönyve szerint dolgoznak, műszaki hibás autóval nem indulnak el. Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az MTI-nek kedden azt mondta: elfogyott a lojalitás a BKV dolgozóiból.

A BKV vezetése szerint nem az alkatrész hiánya vagy a műszaki állapotok miatt csúszik a járműkiadás, hanem a kollektív szerződés vitája miatt, ez egyfajta nyomásgyakorlás a szakszervezetek részéről.

Demszky Gábor főpolgármester csütörtökön vadsztrájknak minősítette a történéseket, ezeket elítélendőnek, elfogadhatatlannak nevezte.