eur:
393.66
usd:
364.84
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem enyhül az ítéletidő Nyugat-Európában

A hó miatt szombaton is fennakadás volt a közlekedésben több európai országban.

Franciaország egész területén akadozik a közúti, a vasúti és a légi közlekedés. Az ország délkeleti részén 12 ezer otthonban nem volt egy ideig áramszolgáltatás. A meteorológiai szolgálat lavinaveszélyre figyelmeztette azokat, akik az Alpokban vagy a Pireneusokban tartózkodnak.

A polgári légiközlekedés igazgatósága pénteken arra kérte a légitársaságokat, hogy a hó miatt szombaton 25 százalékkal csökkentsék járataik számát a párizsi Roissy-Charles-de-Gaulle repülőtéren.

Fennakadás van a belgiumi közlekedésben is. A brüsszeli repülőtéren számos járatot töröltek, vagy késve indítottak el. Az egész napra vonatkozóan mintegy ötven induló járatot törölnek, kilencvenet pedig késve indítanak el.

Európa harmadik legnagyobb repülőterén, a frankfurtin hóvihar miatt 216 járatot töröltek szombaton - közölte a repülőtér szóvivője, de hozzátette dél körül, hogy a helyzet délutánra javul, mert elmúlt a vihar.

Olaszország középső részén mintegy 65 ezer lakos áramszolgáltatás nélkül maradt szombaton az eső és a viharos szél következtében. A közúti közlekedést kidőlt fák hátráltatják - jelentette a polgári védelem.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×