Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Előzetesben a BKV volt humánpolitikai igazgatója - a nap legfontosabb hírei

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Előzetes letartóztatásba helyezték Szalainé Szilágyi Eleonórát, a BKV volt humánpolitikai igazgatóját. Újabb áradás indult el a kelet-magyarországi folyók többségén. Továbbra is Európa számos országában okoz fennakadást a havazás.
Előzetesben

Különösen nagy kárt okozó csalás bűntette miatt előzetes letartóztatásba helyezte Szalainé Szilágyi Eleonórát, a BKV volt humánpolitikai igazgatóját a Pesti Központi Kerületi Bíróság. A végzés nem jogerős, az ellen a gyanúsított és védője is fellebbezett. A rendőrség szerda este vette őrizetbe Szalainé Szilágyi Eleonórát a bruttó 86,3 millió forint összegű végkielégítése ügyében. Az igazgató közös megegyezéssel távozott a BKV-tól, de a cég rövid időn belül ismét foglalkoztatta őt. Közben a Magyar Televízió Híradója szerint másoknak is intézhetett végkielégítéseket Szalainé Szilágyi Eleonóra, mert a lakásán több mint száz BKV-s munkaszerződést találtak a rendőrök.

Visszaélés a honvédségnél?

Több tízmillió forintos visszaélés miatt nyomoz a katonai ügyészség a honvédségnél; a gyanú szerint a külföldi NATO-beosztásokban dolgozó katonák ellátásáért, beilleszkedéséért felelős nemzeti támogató csoportnál történtek bűncselekmények. A Magyar Nemzet című napilappal a honvédelmi tárca annyit közölt: feljelentést tettek a Budapesti Katonai Ügyészségen két tiszthelyettes ellen különböző bűncselekmények gyanúja miatt, és az ügyben már megkezdődött a nyomozás.

Reálérték-védelem

A Fidesz garanciát vállal arra, hogy ha tavasszal kormányra kerül, megőrzi a nyugdíjak reálértékét - közölte az ellenzéki párt elnöki kabinetjének vezetője. Szijjártó Péter emlékeztetett arra: Sólyom László köztársasági elnök az Alkotmánybírósághoz fordult a magánnyugdíjról és intézményeiről szóló törvény ügyében, amely megszüntetné a jelenleg működő magánnyugdíjpénztárakat. Mesterházy Attila, az MSZP frakcióvezetője, a párt miniszterelnökjelöltje korábban úgy vélte: a Fidesz által támogatott modell katasztrófát jelentene a magyar nyugdíjasoknak.

Átment

Magyarország - Norvégia után másodikként - ratifikálta a hivatalos dokumentumok hozzáférhetőségéről szóló európai egyezményt. A strasbourgi székhelyű Európa Tanács égisze alatt kidolgozott szerződést tavaly június óta 12 ország írta alá. A hozzáférés korlátozását - a demokratikus vívmányokra való hivatkozással - csak különös esetekben, például nemzetbiztonsági okokból engedi meg az egyezmény.

Áradás

Újabb áradás indult el a kelet- magyarországi folyók többségén az elmúlt napok csapadékos időjárása miatt. A Fekete- és Kettős-Körösön harmadfokú a készültség, a Fehér-Körösön, a Sebes-Körösön és a Berettyón másodfokú a védekezés. A Tisza Rakamaz és Tiszafüred közötti szakaszán, és a Sajó teljes hosszán elsőfokú a védekezés. A belvízzel elöntött területek nagysága meghaladja a 30 ezer hektárt.