Beköszönt a digitális korszak a magyar iskolákban?

Infostart
2010. január 7. 14:16
Digitális taneszközöket, úgynevezett e-könyveket is ajánl az iskoláknak a jövő tanévi tankönyv-összeállításában a Nemzeti Tankönyvkiadó - mondta az InfoRádiónak a kiadó infokommunikációs technológia részlegének igazgatója.

A Nemzeti Tankönyvkiadó idén először egy digitális taneszközkatalógust is az iskolák rendelkezésére bocsát - mondta az InfoRádiónak a kiadó igazgatója, aki kifejtette: részletesen leírják benne a kiadó által fejlesztett tananyagokat, amelyek illeszkednek a tankönyvekhez.

Racskó Péter elmondta: szinte minden tantárgyhoz lehet digitális taneszközt használni, de hangsúlyozta, az egyes évfolyamok és iskolai típusok más módszertant kívánnak meg.

Az igazgató kiemelt egy olyan e-bookot, amelyek a kiadó tankönyveinek digitalizált változata, de ezen felül több száz interaktív feladattal és multimédiás elemmel (animációkkal, videóbejátszásokkal és hangfájlokkal) egészítették ki.

Racskó Péter szerint 10-15 éven belül nem lehet arra számítani, hogy a magyar iskolákban beköszönt a digitális korszak, de megjegyezte: mindenképpen fontos feladat az új technológiák alkalmazása az oktatásban.

Hanganyag: Szépvölgyi István


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást