Fidesz: A főváros vezetőinek távozniuk kell az újabb BKV-botrány miatt

Infostart
2010. január 6. 13:21
A fővárosi Fidesz szerint távoznia kell Budapest vezetésének a BKV-nál kialakult helyzet miatt. Wintermantel Zsolt fővárosi képviselő hozzátette: a buszpark korszerűsítéséhez vissza kell szerezni a végkielégítésekre és fölösleges tanulmányokra kifizetett összegeket.

Mintegy 2,5 milliárd forintból megújítható a BKV buszparkja olyan szinten, hogy a biztonságos működés garantálható legyen - mondta az InfoRádióban a Fidesz fővárosi képviselője szakemberekre hivatkozva. Wintermantel Zsolt hozzátette: a közlekedési vállalat ennél jóval többet költött végkielégítésekre vagy semmitmondó tanulmányokra.

Ezeket a pénzeket kellene visszaszerezni - tette hozzá a politikus, aki szerint bebizonyosodott, hogy a vállalatot kormánybiztosként felügyelő Horváth Csaba erkölcsileg és szakmailag is alkalmatlan a feladatra.

Wintermantel Zsolt szerint Demszky Gábor főpolgármesternek Horváth Csabának egyaránt tárgyalóasztalhoz kellene ülnie a BKV dolgozóival, sőt el kellene látogatniuk egy garázsba, hogy meggyőződjenek a buszok állapotáról, mivel a jelenlegi kaotikus helyzethez mindketten nagyban hozzájárultak.

A BKV szakszervezetei és a menedzsment máig nem tudott megállapodni a 2009. december 31-én hatályát vesztett kollektív szerződés megújításáról, ezért a szakszervezetek január 12-étől határozatlan idejű sztrájkot hirdettek. A főváros közlekedésében azonban hétfő óta jelentős a fennakadás, mivel a buszsofőrök - kollektív szerződés hiányában - igen lassan veszik át a műszakilag kifogásolható buszokat.

Hanganyag: Sigmond Árpád


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást