Andor: hangsúlyt kap a foglalkoztatáspolitika

InfoRádió / MTI
2010. január 6. 12:54
Andor László szerint az Európai Bizottságban (EB) a gazdasági válság miatt hangsúlyos szerepet kell kapnia a foglalkoztatás- és szociálpolitikának. A magyar uniós biztosjelölt erről az európai ügyek bizottságában tartott meghallgatásán beszélt szerdán.

A kormányfő által az EB tagjának jelölt Andor László - aki várhatóan a szociális ügyekért és a foglalkoztatáspolitikáért felel majd - úgy vélekedett: a gazdasági válság még nem ért véget, ezért a bizottságnak minél hamarabb el kell kezdenie munkáját, az uniós intézményeknek pedig napirendre kell tűzniük a válságkezeléssel kapcsolatos teendőket.

A leendő tárcájához kapcsolódó feladatok közül a biztosjelölt kiemelte a szociális alap továbbfejlesztését, a munkajogi kérdéseket és a szociálpolitikát; utóbbival kapcsolatban hangsúlyozta, a tagországok nyugdíjrendszereinek megújításában az Európai Uniónak is szerepet kell vállalnia.

Schöpflin György, az Európai Néppárt politikusa, európai parlamenti képviselő az InfoRádiónak nyilatkozva a meghallgatásról úgy vélekedett: amennyiben Andor László Brüsszelben is hasonlóan szerepel az illetékes bizottságok előtt, akkor nagy bajba kerülhet.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Németh Zoltán tudósítása
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Schöpflin György
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást