Húsz centi hó és ónos eső jöhet

Infostart
2010. január 5. 13:00
Narancssárga figyelmeztetést adott ki a nyugati és a déli megyékre az Országos Meteorológiai Szolgálat - ezeken a területeken tehát 24 óra alatt 5 centiméternél több esőre vagy hóra lehet számítani. Az InfoRádió úgy tudja: a figyelmeztetésből riasztás is lehet, ha mindez néhány óra alatt következik be. A középső országrészben délutántól holnap délelőttig nagy mennyiségű hó hullhat, a hóréteg reggelre 20 centiméteres is lehet.

A következő 24 órában változékony téli időre van kilátás: a magyarországi időjárást egy nagy nedvességtartalmú mediterrán ciklon határozza meg, így jobbára borult lesz az ég, és sokfelé lehet számítani csapadékra - mondta az InfoRádiónak Jenki Szilvia meteorológus.

Elsősorban havazás várható, de az esti, éjszakai óráktól dél-délkelet felől ezt ónos eső, eső válthatja fel - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa, hozzátéve: szerdán is hasonlóan alakul majd az időjárás.

A lehullott hó mennyisége az ország középső és északi tájain akár a 20 centit is elérheti, a magasabban fekvő területeken pedig meg is maradhat a hótakaró - hangsúlyozta Jenki Szilvia.

A csúcshőmérséklet kedd éjjel 0 és -5, szerdán napközben pedig -2 és 3 Celsius-fok körül alakul majd, így, ha valahol ónos eső esik, az le is fagy - fűzte hozzá a meteorológus.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást