eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Hamarosan belekezd az igazi kampányba a Fidesz és az MSZP

A háttérben már szinte teljesen készen áll a két nagy párt az áprilisban esedékes országgyűlési választásokra, a szavazók számára pedig két héten belül válhat láthatóvá a kampány. Az InfoRádió úgy tudja, hogy Sólyom László köztársasági elnök január végén jelenti be a választás időpontját.

Hivatalosan az államfő által kihirdetett időpont után kezdődik el a választási kampány, azonban a szocialista párt már a hónap közepén elkezdheti a korteskedést.

Amennyiben ígéretéhez híven Sólyom László a legkorábbi időpontot jelöli meg az országgyűlési választás időpontjául, akkor ezt január utolsó napjaiban kell megtennie. Az InfoRádió úgy tudja, a köztársasági elnök már ezt megelőzően nyilvánosságra hozza a pontos dátumot. Több szakértő és a pártok többsége április 11-ére teszi a választás első, 25-ére pedig a második fordulóját.

Az MTI úgy értesült, az MSZP január közepén jelöltbemutató kampányt indít. Az MSZP így szeretné bemutatni a választókörzetekben induló egyéni jelöltjeit, és ezzel párhuzamosan még ismertebbé tenni a miniszterelnök-jelölt Mesterházy Attilát. A távirati iroda szerint az egységes arculatú plakátokon megjelenik a jelölt arcképe és szlogenje - ha választott ilyet. A körzetekben a jelöltek mellett pedig feltűnik a kormányfőjelölt arcképe is, aki külön plakátokon szerepel majd.

A szocialisták vezető politikusai a jelenlegi közvélemény-kutatási adatokhoz képest jobb eredményekre számítanak. A volt pártelnök, Kovács László leköszönő uniós biztos, az MSZP országos listájának harmadik helyezettje is bizakodóan nyilatkozott múlt év decemberében az InfoRádióban.

"A hibákból gyakran még komolyabb tanulságok vonhatóak le, mint a sikerekből. Ha ezt látják a választók, akkor megfontolják, hogy nem érdemes-e mégis visszapártolni, és a szocialistákra szavazni" - mondta Kovács László.

Rövid és intenzív kampány

A szocialista jelölteket bemutató kampány a választások előtt hagyományosan a kopogtatócédulák összeszedését is segíti. Az MSZP országos választási kampánya várhatóan ezután, február közepén indul. A Népszabadság úgy tudja, az MSZP jelöltjei rövid, de intenzív kampányra készülnek.

Ugyanerre készül a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség is. Orbán Viktor pártelnök szintén decemberben az InfoRádiónak azt mondta, hogy február elejétől már nekik is el kell kezdeniük a kopogtatócédulák gyűjtését.

"A szóbeli egyeztetések alapján úgy látom, hogy a Fidesz választási kampánya március 15-én, vagy akörül indulhat. Megtanultuk az európai parlamenti választásból, hogy a rövid és intenzív kampány a leginkább testhezálló számunkra. Az ugyanakkor igaz, hogy a magyar választójogi törvény az ajánlócédulák gyűjtését azt kötelezővé teszi. Ez alól mi sem bújhatunk ki. Nem tudjuk, hogy mikor lesz a választás, de úgy számolunk, hogy február elején nekünk már a cédulák összegyűjtésére képes, teljes mozgósítás állapotában kell lennünk" - hangsúlyozta a pártelnök.

A jelenlegi összetételű törvényhozás már csak kétszer ülésezik. A két plenáris hétre februárban kerül sor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×