Meghosszabbítják az amerikai és a brit nagykövetség bezárását Jemenben

InfoRádió / MTI
2010. január 4. 09:40
Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia hétfőn is zárva tartja jemeni nagykövetségét, mert továbbra is terrorista támadástól tartanak - közölték diplomaták.

Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia szanaai nagykövetsége vasárnap közölte, hogy biztonsági okokból - az arab-félszigeti al-Kaida nem szűnő fenyegetései miatt - bezárt.

Barack Obama elnök egyik tanácsadója szerint Washington arra utaló jeleket kapott, hogy az al-Kaida támadásokra készül Jemenben.

"A nagykövetség ma (hétfőn) is zárva tart. (...) Tovább tart a biztonsági felülvizsgálat" - mondta egy nevének elhallgatását kérő amerikai diplomata.

Nagy-Britannia biztonsági okokra hivatkozva jelentette be a zárva tartás meghosszabbítását, de részletekre nem tért ki.

Jemen, amelynek északi részében síita muzulmán lázadókkal, déli részében pedig szakadár tiltakozássakkal kell szembenéznie, megerősítette tengerpartjának ellenőrzését a szomáliai iszlamista fegyveresek beszivárgásának megakadályozására.

A Delta-Northwest amerikai légitársaság chicagói járata ellen karácsonykor terrortámadást megkísérlő nigériai férfiról azt gyanítják, hogy Jemenben kapott terrorista kiképzést.