eur:
394.12
usd:
365.76
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

A BKV szerint már sztrájkolnak a buszsofőrök

A BKV szerint bújtatott sztrájkot tartottak a cég buszsofőrjei hétfőn délelőtt, amikor műszaki hibára hivatkozva nem indították munkába a járműveiket. A közlekedési társaság kommunikációs igazgatója azt mondta az InfoRádióban, hogy bár a megállapodás a cél, mégis megvizsgálják, indokolt volt-e a buszvezetők magatartása, és ennek fényében lehet felelősségre vonás.

Azonnali vizsgálatot rendelt el a BKV, hogy kiderüljön: miért nem indult el reggel számos busz - mondta az InfoRádióban Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója.

Az elsőként a Kelenföldi garázsban lefolytatott ellenőrzés során kiderült: a korábban tapasztalt 8-10 meghibásodás helyett 172 hibát észleltek, és ezek között számos olyan volt, ami nem veszélyeztette az utas- és közlekedésbiztonságot. Példaként említette a hiányos utastér-megvilágítást és a repedt irányjelző burát.

A BKV menedzsmentje szerint ez nem legális sztrájknak tekinthető. Székelyné Pásztor Erzsébet hangsúlyozta: felelősségre vonják azokat, akik hibát követtek el, de végső céljuk a megállapodás a kollektív szerződésről.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a buszsofőrök szabályosan, a Munka Törvénykönyvének megfelelően jártak el, és fenyegetésnek tartja az ügyben indult vizsgálatot.

Közben a BKV közölte: honlapján tájékoztatja az utasokat a menetrendtől ideiglenesen eltérő járatok közlekedéséről. A legutóbbi tájékoztatás alapján 9 busz vonalán kell jelentős késésekre számítani.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×