A BKV szerint már sztrájkolnak a buszsofőrök

Infostart
2010. január 4. 19:14
A BKV szerint bújtatott sztrájkot tartottak a cég buszsofőrjei hétfőn délelőtt, amikor műszaki hibára hivatkozva nem indították munkába a járműveiket. A közlekedési társaság kommunikációs igazgatója azt mondta az InfoRádióban, hogy bár a megállapodás a cél, mégis megvizsgálják, indokolt volt-e a buszvezetők magatartása, és ennek fényében lehet felelősségre vonás.

Azonnali vizsgálatot rendelt el a BKV, hogy kiderüljön: miért nem indult el reggel számos busz - mondta az InfoRádióban Székelyné Pásztor Erzsébet, a cég kommunikációs igazgatója.

Az elsőként a Kelenföldi garázsban lefolytatott ellenőrzés során kiderült: a korábban tapasztalt 8-10 meghibásodás helyett 172 hibát észleltek, és ezek között számos olyan volt, ami nem veszélyeztette az utas- és közlekedésbiztonságot. Példaként említette a hiányos utastér-megvilágítást és a repedt irányjelző burát.

A BKV menedzsmentje szerint ez nem legális sztrájknak tekinthető. Székelyné Pásztor Erzsébet hangsúlyozta: felelősségre vonják azokat, akik hibát követtek el, de végső céljuk a megállapodás a kollektív szerződésről.

Nemes Gábor, a sztrájkbizottság szóvivője az InfoRádióban azt mondta: a buszsofőrök szabályosan, a Munka Törvénykönyvének megfelelően jártak el, és fenyegetésnek tartja az ügyben indult vizsgálatot.

Közben a BKV közölte: honlapján tájékoztatja az utasokat a menetrendtől ideiglenesen eltérő járatok közlekedéséről. A legutóbbi tájékoztatás alapján 9 busz vonalán kell jelentős késésekre számítani.

Hanganyag: Gál Ildikó


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Székelyné Pásztor Erzsébet
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Nemes Gábor
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást